LukK Report post Posted Tuesday at 11:40 PM Jak odprowadzacie ciepło z szafki pod akwarium ? Same otwory w bokach robić czy dołożyć jakieś wentylatory? Wystartowałem właśnie nowe akwarium z sumpem i nie myślałem, że aż tak się to wszystko będzie grzało w środku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dale Report post Posted Wednesday at 04:46 AM Ciepło, jak ciepło - parowanie gorsze... Ja mam dwa wentylatory - jeden wciągający, drugi wyciągający, chodzą na część swojej mocy, 120 albo 140 mm - nie pamiętam już. Quote 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, lampa DIY Hybryda- 4x led "maxpect morski" + 4 x t5 54W, bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Share this post Link to post Share on other sites
Hoom Report post Posted Wednesday at 06:53 AM Mnie irytował szum wentylatorów i parowanie . Od miesiąca używam chłodziarkę d-d dc750 . Bajka cisza i stała temperatura . Polecam Quote Share this post Link to post Share on other sites
=Fresz= Report post Posted Wednesday at 11:22 AM Mnie irytował szum wentylatorów i parowanie . Od miesiąca używam chłodziarkę d-d dc750 . Bajka cisza i stała temperatura . Polecam A jak ze zużyciem prądu? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Moje bagienko z SPS'ami :) Share this post Link to post Share on other sites
Hoom Report post Posted Wednesday at 01:05 PM 1 godzinę temu, =Fresz= napisał: A jak ze zużyciem prądu? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Nie wiem , wole nie sprawdzać rzeczy na które nie mam wpływu Quote Share this post Link to post Share on other sites
=Fresz= Report post Posted Wednesday at 01:11 PM 4 minuty temu, Hoom napisał: Nie wiem , wole nie sprawdzać rzeczy na które nie mam wpływu Ja swój portfel pilnuję bo z dużymi zapędami szybko bym zbankrutował :P a wracając do tematu chłodzenia szafki to ja mam wentylator wyciągający no i otwory wentylacyjne w szafce. Latem czy się to żonie podoba czy nie szafkę mam lekko uchyloną i jest git. Quote Moje bagienko z SPS'ami :) Share this post Link to post Share on other sites
LukK Report post Posted Thursday at 02:23 AM Zamówiłem 2 dzisiaj, w weekend pewnie będzie zabawa z montażem . Dzięki wszystkim. Quote Share this post Link to post Share on other sites