Skocz do zawartości

Historia edycji

Arek77

Arek77

38 minut temu, misiopysio73 napisał:

Czy normalną jest konstrukcja, gdzie zaraz po zrzucie wody i rollermacie przepływ idzie do filtracji biologicznej (kulki, ceramika itp) a dopiero później do odpieniacza?

Wg mnie przy rollermacie nie ma to większego znaczenia. Ale osobiście wolałbym aby było odwrotnie.

38 minut temu, misiopysio73 napisał:

) czy to ta ścianka po prawej stronie odpieniacza (180mm) stanowi o wysokości poziomu wody w komorze? (ze specyfikacji wielu odpieniaczy wynika, że poziom powinien być 20-25 cm zależnie od modelu)

Tak. Ta ścianka będzie stanowić o poziomie wody w sumpie. Jak to się ma do odpieniacza...nie wiem, mam zewnętrzny. Może projekt jest pod konkretny odpieniacz... albo na tej przegrodzie będzie umieszczony grzebień regulujący poziom wody.

Arek77

Arek77

33 minuty temu, misiopysio73 napisał:

Czy normalną jest konstrukcja, gdzie zaraz po zrzucie wody i rollermacie przepływ idzie do filtracji biologicznej (kulki, ceramika itp) a dopiero później do odpieniacza?

Wg mnie przy rollermacie nie ma to większego znaczenia. Ale osobiście wolałbym aby było odwrotnie.

35 minut temu, misiopysio73 napisał:

) czy to ta ścianka po prawej stronie odpieniacza (180mm) stanowi o wysokości poziomu wody w komorze? (ze specyfikacji wielu odpieniaczy wynika, że poziom powinien być 20-25 cm zależnie od modelu)

Tak. Ta ścianka będzie stanowić o poziomie wody w sumpie. Jak to się ma do odpieniacza...nie wiem, mam zewnętezny. Może projekt jest pod konkretny sump... albo na tej przegrodzie będzie umieszczony grzebień regulujący poziom wody.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.