Skocz do zawartości

Historia edycji

dale

dale

Niestety nic nie pomogło. Ani czyszczenie ani regulacja ciśnienia na wylocie z butli. Jutro kupuję nowy elektrozawór 12V i wymieniam cewkę - zobaczymy czy pomoże.

Dziś sprawdzałem sterowanie zaworu cewką 230V i ta działała idealnie. Więc, jak nie zadziała nowa cewka, to założę 230V i przekaźnik SSR.

.... edycja ....

Z reporterskiego obowiązku donoszę że problem rozwiązany. Rozebrałem oba reduktory i okazało się że w pierwszym (tym który padł wcześniej) tłoczek zaworu był zablokowany drobiną soli - nie wiem jakim cudem. Wykazywał również śladową korozję.

Natomiast drugi, zaczął działać zamykając CO2 w punkt, jak delikatnie rozciągnąłem sprężynkę.

Znowu okazało się że problem miał banalną i oczywistą przyczynę. Ale człowiek to jednak lubi kombinować :)

dale

dale

Niestety nic nie pomogło. Ani czyszczenie ani regulacja ciśnienia na wylocie z butli. Jutro kupuję nowy elektrozawór 12V i wymieniam cewkę - zobaczymy czy pomoże.

Dziś sprawdzałem sterowanie zaworu cewką 230V i ta działała idealnie. Więc, jak nie zadziała nowa cewka, to założę 230V i przekaźnik SSR.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.