czajson Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam. Mam akwarium morskie od 4 tygodni, wszelkie plagi okrzemek glonów, czy innych badziewi już zeszły. I teraz po odczekaniu tego czasu i sprawdzeniu parametrów wprowadziłem do akwarium 3 discosomy ( 2 czerwone fluo i jedna niebieska) i briarieum. Po aklimatyzacji i wpuszczeniu do zbiornika nie polipują i nie pompują się. Co może być przyczyną, taki duży stres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 4 minuty temu, czajson napisał: Witam. Mam akwarium morskie od 4 tygodni, wszelkie plagi okrzemek glonów, czy innych badziewi już zeszły. I teraz po odczekaniu tego czasu i sprawdzeniu parametrów wprowadziłem do akwarium 3 discosomy ( 2 czerwone fluo i jedna niebieska) i briarieum. Po aklimatyzacji i wpuszczeniu do zbiornika nie polipują i nie pompują się. Co może być przyczyną, taki duży stres? Kiedy je wpuściłeś? Jeśli faktycznie wszystkie parametry są w miarę ok to po kilku-kilkunastu dniach powinny się napompować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czajson Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 Dzisiaj w południe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 14 minut temu, czajson napisał: Dzisiaj w południe. No to jeszcze trochę cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czajson Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 Dobra. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 Wstaw fotkę akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czajson Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 Próbowałem już za dużo MB ma zdjęcie i wyskakuję ciągle że max to tam ile kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 11 minut temu, czajson napisał: Próbowałem już za dużo MB ma zdjęcie i wyskakuję ciągle że max to tam ile kb Fotka może mieć max 1mb. Możesz zmniejszyć plik na dowolnym programie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2021 2 godziny temu, czajson napisał: Mam akwarium morskie od 4 tygodni, wszelkie plagi okrzemek glonów, czy innych badziewi już zeszły. Nie kolego, plagi się dopiero zaczną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brT Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2021 Zrób Screenshot zdjęcia które zrobiłeś i będzie 10x mniejsza waga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czajson Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2021 4 tygodnie ? trochę się pośpieszyłeś..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach