W dniu 1.05.2021 o 10:14, wojtas350 napisał:Witam, czy ktoś ma wiedzę dlaczego w sklepach lampy Maxpecta podrożały? Planuje kupić po wakacjach R-200 a tu niespodzianka 700 zł drożej
![]()
Akurat to było wiadome że pójdzie w górę , jeden z nie wielu co szybko cen nie dźwigał .
Ile mogli to jechali po kosztach .
Ale jak dostawca podnosi to co w PL mają oddać w cenie zakupu - hurt lub taniej ???
To po co zamawiać ?
Kolego trochę pomyślunku .
Pracuję innej branży ale też handel i ceny co dostawa to sok cen aż się człowiek zastanawia jak to wytłumaczyć klientowi .
p.s
A tak na marginesie .
Z PL to nawet złom do Chin wysyłamy i za trzy miech mamy stal z powrotem .
Tak sobie produkcje rozwialiśmy w PL .
Po prostu brawo bo u nas drogo chińczyk zrobi taniej i teraz sobie odbijają .
U nas już nie ma kto tego zrobić .Po zamykane, sprzedane itp .
Ostatnio rozmawiałem z jednym , i tak sobie policzyliśmy na spotkaniu .
Kiedyś było 20 firm z danej dziedziny Polskich , niedawno doliczyliśmy 6 firm . - przykre
Koleżanka z innej branży choć mam z nią kontakt , bierzemy jeden asortyment od nich .
To zamawiałem z końcem roku potem w lutym teraz i jak chciałem dobrać na zapas to może w listopadzie bym dostał ale cena zabija .
Ona produkt do produkcji ciągnie za granicy dla firmy , bo u nas brak i nie które firmy padają przez to
I biorą nie które firny w takiej cenie że aż plączą ale tylko po to by się utrzymać na rynku
A taki banał - TEKTURA .
Paradoks - chcesz oddać do skupu to ma być cacy i trzeba zapłacić - kupić nie kupisz bo nie ma
Po prostu opakowania .
A już folia stretch - o następny temacik .
Wiec nie dziw się że taka cena , plus słaba złotówka .
Zajadą nas .