Skocz do zawartości

Historia edycji

KONSTRUKTOR666

KONSTRUKTOR666

Tak czytam o chłodziarkach i do camperów robią na ogniwach peltiera, i sprawność mają teraz 30 % zaś agregaty w lodówce mają sprawność 6 % EER COP trzeba doczytać co to za sprawność i jak to się ma do peltiera...  bardzo ciekawy tema, nic tu nie odkrywam ogniw, tylko odpowiedziałem jak to widzę  Pani AnT. Cóż tu można odkryć nowego. Nie podobają mi się lampy niebieskie i niebieskie rośliny, więc drążę temat o co chodzi z tym. Na temat wszystkiego drążę temat :D

Ogniwa peltiera są prymitywne w zabudowie i ciche, agregat burczy i skomplikowany, każdy niech stosuje to jakie chce uzyskać efekty

37 minut temu, AnT napisał:

A co z " efektem pełzania soli " i co z agresywnym środowiskiem dla ogniw ? 

No nic z efektem pełzania bo radiator z kwasówki może być wewnątrz rurki a na zewnątrz jest ogniwo i żadna sul sie nie dostanie. Projektuję urządzenia pływające pod wodą od wielu lat i umiem to zrobić i tyle, a tu się czepiacie jak do dziecka :)

KONSTRUKTOR666

KONSTRUKTOR666

Tak czytam o chłodziarkach i do camperów robią na ogniwach peltiera, i sprawność mają teraz 30 % zaś agregaty w lodówce mają sprawność 6 % EER bardzo ciekawy tema, nic tu nie odkrywam ogniw, tylko odpowiedziałem jak to widzę  Pani AnT. Cóż tu można odkryć nowego. Nie podobają mi się lampy niebieskie i niebieskie rośliny, więc drążę temat o co chodzi z tym. Na temat wszystkiego drążę temat :D

Ogniwa peltiera są prymitywne w zabudowie i ciche, agregat burczy i skomplikowany, każdy niech stosuje to jakie chce uzyskać efekty

30 minut temu, AnT napisał:

No nic z efektem pełzania bo radiator z kwasówki może być wewnątrz rurki a na zewnątrz jest ogniwo i żadna sul sie nie dostanie. Projektuję urządzenia pływające pod wodą od wielu lat i umiem to zrobić i tyle, a tu się czepiacie jak do dziecka :)

KONSTRUKTOR666

KONSTRUKTOR666

Tak czytam o chłodziarkach i do camperów robią na ogniwach peltiera, i sprawność mają teraz 30 % zaś agregaty w lodówce mają sprawność 6 % EER bardzo ciekawy tema, nic tu nie odkrywam ogniw, tylko odpowiedziałem jak to widzę  Pani AnT. Cóż tu można odkryć nowego. Nie podobają mi się lampy niebieskie i niebieskie rośliny, więc drążę temat o co chodzi z tym. Na temat wszystkiego drążę temat :D

26 minut temu, AnT napisał:

No nic z efektem pełzania bo radiator z kwasówki może być wewnątrz rurki a na zewnątrz jest ogniwo i żadna sul sie nei dostanie. Projektuję urządzenia pływające pod wodą od wielu lat i umiem to zrobić i tyle, a tu się czepiacie jak do dziecka :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.