Skocz do zawartości

Historia edycji

Arek77

Arek77

3 godziny temu, Hoom napisał:

nie mogę utrzymać talerzowych . Rosły mega szybko az około 2 miesięcy temu zastuj i bielenie . Wszystkie parametry idealne acry rosną jak na drożdżach . Milepora wypuszcza co chwile nowe odrosty z oblanej podstawy itd a talerze padają . Nie wiem może one lubią brydniejszą wodę 

A może za mocno świecisz ;). One mają dużą powierzchnię i cieńki szkielet.

5 godzin temu, Beti napisał:

karmie codziennie identycznie, podmiany identyczne, wszystko bez zmian, i jak to wytłumaczyć..czemu raz tyle a raz tyle, ustawienie pienidła bez zmian,

A nie jest tak, że stabilność piany może trochę zależeć od ciśnienia atmosferycznego...

5 godzin temu, Beti napisał:

Ja mam tygodniowo około +- 5l urobku kubka,

... to porównywalnie jak u mnie....ok 50 ml/ doba/ 100l

Arek77

Arek77

1 godzinę temu, Hoom napisał:

nie mogę utrzymać talerzowych . Rosły mega szybko az około 2 miesięcy temu zastuj i bielenie . Wszystkie parametry idealne acry rosną jak na drożdżach . Milepora wypuszcza co chwile nowe odrosty z oblanej podstawy itd a talerze padają . Nie wiem może one lubią brydniejszą wodę 

A może za mocno świecisz ;). One mają dużą powierzchnię i ciężkie szkielet.

4 godziny temu, Beti napisał:

karmie codziennie identycznie, podmiany identyczne, wszystko bez zmian, i jak to wytłumaczyć..czemu raz tyle a raz tyle, ustawienie pienidła bez zmian,

A nie jest tak, że stabilność piany może trochę zależeć od ciśnienia atmosferycznego...

... to porównywalnie jak u mnie....ok 50 ml/ doba/ 100l

Arek77

Arek77

1 godzinę temu, Hoom napisał:

A może za mocno świecisz ;). One mają dużą powierzchnię i ciężkie szkielet.

3 godziny temu, Beti napisał:

I jeszcze jedno..... to porównywalnie jak u mnie....ok 50 ml/ doba/ 100l

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.