Ja mam niecałe 100l z panelem co daje około 70l przestrzeni dla zwierzaków więc mogę coś podpowiedzieć...
Podobnie jak @natan2012 polecam cyrkulator ze sterowaniem. Naprawdę różnica kolosalna. Polecam SOW-4. Spokojnie wystarczy. Można kupić z polskiej dystrybucji albo z Ali.
Jeśli chodzi o oświetlenie to ciężko polecić bo to bardzo subiektywna ocena. Jeden woli dopłacić te 500zł a inny nie. Ja mam Maxpescta RSX R5-100 choć mi osobiście światło All Prime bardziej się podoba. Wybrałem ją ze względu na to że ma większy zapas mocy i bardziej odpowiadało mi rozmieszczenie poziome niż centralne na środku bo boki zawsze będą trochę niedoświetlone (choć niekoniecznie musi to być wada - co kto woli).
Dla mnie 60w to tak bardzo na styk (bo pamiętaj że nie będziesz wykorzystywać wszystkich żarówek na 100% ich mocy bo będziesz regulować barwą).
Pomyśl nad dolewką. Dolewanie kilka razy dziennie wody to szaleństwo. Znam takich którzy prowadzą swoje akwaria bez dolewki i to z powodzeniem, ale jest to dla mnie zagadka jak oni to robią. To ogromny kłopot. A przecież nie zawsze będziesz w domu. Urlopy, delegacje itd. Mi schodzi dolewki około 6-8l tygodniowo więc to wg mnie nie jest temat do pominięcia.
Jeśli chodzi o testy to znajdziesz dziesiątki postów na ten temat. Ja używam Saliferta ale jak kiedyś porównywałem ze zwykłym Zoolek'iem którego używam w słodkim to pokazują dokładnie to samo. W związku z tym ja nie wychodzę cenowo powyżej Saliferta bo osobiście nie widzę takiej potrzeby.
Niezbędniki to No2, No3, Po4, KH, z tym że No2 ja użyłem raz przy starcie i potem się przeterminował, więc wg mnie akurat ten najlepiej kupić najtańszy z najtańszych.
Myślę że spokojnie możesz zaplanować jeszcze klika zwierzaków. Ja mam parę Błazenków, Pterapogona, Garbika, Gobidona Okinawae, krewetkę, kraba, jakiegoś ślimaka. Na prawdę nie jest ciasno. Czasem każdy "siedzi" w swoim kącie i trzeba ich szukać w tych 70l.
Choć z obsadą akurat nie ma co szaleć od razu.
Wrzuć jakieś fotki ze startu jak będziesz tak daleko bo jestem ciekaw jak to zaaranżujesz w podobnym litrażu do mojego.