Skocz do zawartości

Historia edycji

norbi2222

norbi2222

38 minut temu, Tomek1987 napisał:

To może jako bardziej doświadczony podpowiesz z czego korzystać jakie testy na konkretne parametry i które parametry badać. Oprócz tych, które wymieniłem w pierwszym poście. Pozdrawiam

Jest kilka firm, które produkują testy, np: salifert, Red sea, colombo, aqua forest. I fotometry hanna instruments, Milwaukee.

Moim zdaniem najistotniejszymi parametrami są: KH, nutrienty, Ca i na końcu Mg, które ja mierzę raz miesiącu. Co dwa tygodnie robię pomiar Ca, nutrienty raz w tygodniu, a KH dwa, a czasem trzy razy w tygodniu. KH i PO4 mierze Hanką, a pozostałe testy salifertem lub AF.

norbi2222

norbi2222

9 minut temu, Tomek1987 napisał:

To może jako bardziej doświadczony podpowiesz z czego korzystać jakie testy na konkretne parametry i które parametry badać. Oprócz tych, które wymieniłem w pierwszym poście. Pozdrawiam

Jest kilka firm, które produkują testy, np: salifert, Red sea, colombo, aqua forest. I fotometry hanna instruments, Milwaukee.

Moim zdaniem najistotniejszymi parametrami są: KH, nutrienty, Ca i na końcu Mg, które ja mierzę raz miesiącu. Ca co dwa tygodnie robię pomiar Ca, nutrienty raz w tygodniu, a KH dwa, a czasem trzy razy w tygodniu. KH i PO4 mierze Hanką, a pozostałe testy salifertem lub AF.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.