Skocz do zawartości

Historia edycji

Słony leszcz

Słony leszcz

7 godzin temu, Ariel napisał:

Jeden telefon do Przemka , pojechałem w ten sam dzień i szybki były przygotowane i boki o szlifie diamentowym . Innym razem zadzwoniłem i cięcie szyb robił przy mnie .

Ciekawe, komu termin się obsunął przez to;)

Czytając forum można by dojść do wniosku, że tylko dwóch wykonawców w Polsce potrafi skleić akwarium, a i im trafiają się wtopy. Sam niedawno zamawiałem zbiornik i doświadczyłem tego, jak mocno utkwiły mi te bzdety w głowie. Szczecin - nie wiadomo kiedy, erybka - cena "chyba ich pogieło" + plus co chwilę jakiś zonk, aquamedic - nie odpowiedział nawet, mycioka już sobie odpuściłem, bo przełamałam się i poszukałem mniej "modnych" wykonawców. I dzięki temu mam bardzo ładnie sklejone szkło, bez rys, bąbli, z równymi szybami i spoinami, z frezowanymi krawędziami, bezbarwnym silikonem i wszelkimi wodotryskami, z 5 letnią gwarancją, w atrakcyjnej cenie. A dokładnie 21 dnia od zamówienia akwarium stanęło u mnie w mieszkaniu (termin był 2-3 tygodnie). Czyli się da. Nie wiem, czy akwarium jest idealne, mnie wystarczy że jest dobre i nie mam się do czego przyczepić.

Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy (może poza jakimś Panem Józkiem z Koziej Wólki) obecnie tną szyby i szlifują na obrabiarkach (lub zamawiają już ucięte) i że szyby są równe to żadna zasługa, tylko efekt nie spiep...nia. Podobnie nieestetyczne spoiny to zwyczajny objaw niechlujstwa i/lub braku doświadczenia czy umiejętności. Dlatego należy reklamować i eliminować z rynku partaczy, a nie ustawiać się w kolejce do "jedynego słusznego" szklarza, który może i chce dobrze, ale ewidentnie nie potrafi ogarnąć kalendarza.

Za jedną rzecz należy się uznanie - nigdzie jeszcze nie natrafiłem na wzmiankę o problemach z reklamacją i uczciwości nie sposób panu odmówić. Ale reszta to mniejsza lub większa ideologizacja i mitomania. I jeśli czyjeś oczekiwania nie są na poziomie "jedwabiu tkanego przez ślepe tybetańskie mniszki", to jednak warto rozważyć alternatywy, których nie brakuje.

Słony leszcz

Słony leszcz

6 godzin temu, Ariel napisał:

Jeden telefon do Przemka , pojechałem w ten sam dzień i szybki były przygotowane i boki o szlifie diamentowym . Innym razem zadzwoniłem i cięcie szyb robił przy mnie .

Ciekawe, komu termin się obsunął przez to;)

Czytając forum można by dojść do wniosku, że tylko dwóch wykonawców w Polsce potrafi skleić akwarium, a i im trafiają się wtopy. Sam niedawno zamawiałem zbiornik i doświadczyłem tego, jak mocno utkwiły mi te bzdety w głowie. Szczecin - nie wiadomo kiedy, erybka - cena "chyba ich pogieło" + plus co chwilę jakiś zonk, aquamedic - nie odpowiedział nawet, mycioka już sobie odpuściłem, bo przełamałam się i poszukałem mniej "modnych" wykonawców. I dzięki temu mam bardzo ładnie sklejone szkło, bez rys, bąbli, z równymi szybami i spoinami, z frezowanymi krawędziami, bezbarwnym silikonem i wszelkimi wodotryskami, z 5 letnią gwarancją, w atrakcyjnej cenie. A dokładnie 21 dnia od zamówienia akwarium stanęło u mnie w mieszkaniu (termin był 2-3 tygodnie). Czyli się da. Nie wiem, czy akwarium jest idealne, mnie wystarczy że jest dobre i nie mam się do czego przyczepić.

Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy (może poza jakimś Panem Józkiem z Koziej Wólki) obecnie tną szyby i szlifują na obrabiarkach (lub zamawiają już ucięte) i że szyby są równe to żadna zasługa, tylko efekt nie spiep...nia. Podobnie nieestetyczne spoiny to zwyczajny objaw niechlujstwa. Dlatego należy reklamować i eliminować z rynku partaczy, a nie ustawiać się w kolejce do "jedynego słusznego" szklarza, który może i chce dobrze, ale ewidentnie nie potrafi ogarnąć kalendarza.

Za jedną rzecz należy się uznanie - nigdzie jeszcze nie natrafiłem na wzmiankę o problemach z reklamacją i uczciwości nie sposób panu odmówić. Ale reszta to mniejsza lub większa ideologizacja i mitomania. I jeśli czyjeś oczekiwania nie są na poziomie "jedwabiu tkanego przez ślepe tybetańskie mniszki", to jednak warto rozważyć alternatywy, których nie brakuje.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.