Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

1 godzinę temu, Konrad_Wwa napisał:

Ja nie lubię się zastanawiać czy odpowietrzylem pudełko czy nie, jakbym miał robić sump to tylko komin żadnych półśrodków w tej kwestii, tym bardziej, że koszt komina i pudełka pewnie taki sam. No ale ja mam nauczkę po osmozie gdzie że 4 razy zalałem panele mimo, jak mi się wydawało, wszelkich środkach ostrożności i wolę dmuchać na zimne:)

No tak, jeśli pociągnięcie ustami lub strzykawką kilkunastu ml powietrza 2x w miesiącu,  stanowi dla kogoś wyzwanie serwisowe, to powinien się trzymać od pudełka z daleka ;) Nie zapomninajmy jednak, że komin też wymaga serwisowania i było multum tematów dotyczących rozmaitych problemów. Poza tym traci się conajmniej 8-10 cm miejsca, co dla mnie miało duże znaczenie. Przy pudełku uważam, że trzeba postawić na sprawdzony model. Samoróbkę można of course, ale wtedy trzeba się spodziewać gimnastyki i problemów. Nie mówię, że pudełko przelewowe to najlepsze rozwiązanie ale z pewnością warte rozważenia w określonych sytuacjach. Pozdr.

tomko

tomko

1 godzinę temu, Konrad_Wwa napisał:

Ja nie lubię się zastanawiać czy odpowietrzylem pudełko czy nie, jakbym miał robić sump to tylko komin żadnych półśrodków w tej kwestii, tym bardziej, że koszt komina i pudełka pewnie taki sam. No ale ja mam nauczkę po osmozie gdzie że 4 razy zalałem panele mimo, jak mi się wydawało, wszelkich środkach ostrożności i wolę dmuchać na zimne:)

No tak, jeśli pociągnięcie ustami lub strzykawką kilkunastu ml powietrza 2x w miesiącu,  stanowi dla kogoś wyzwanie serwisowe, to powinien się trzymać od pudełka z daleka ;) Nie zapomninajmy jednak, że komin też wymaga serwisowania i było multum tematów dotyczących rozmaitych problemów. Poza tym traci się conajmniej 8-10 cm miejsca, co dla mnie miało duże znaczenie. Przy pudełku uważam, że trzeba postawić na sprawdzony model. Samoróbkę można of course, ale wtedy trzeba się spodziewać gimnastyki i problemów. Nie mówię, że jest to najlepsze rozwiązanie ale z pewnością warte rozważenia w określonych sytuacjach. Pozdr.

tomko

tomko

Godzinę temu, Konrad_Wwa napisał:

No tak, jeśli pociągnięcie ustami lub strzykawką kilkunastu ml powietrza 2x w miesiącu,  stanowi dla kogoś wyzwanie serwisowe, to powinien się trzymać od pudełka z daleka ;) Nie zapomninajmy jednak, że komin też wymaga serwisowania i było multum tematów dotyczących rozmaitych problemów. Poza tym traci się conajmniej 8-10 cm miejsca, co dla mnie miało duże znaczenie. Przy pudełku uważam, że trzeba postawić na sprawdzony model. Samoróbkę można of course, ale wtedy trzeba się spodziewać gimnastyki i problemów. Nie mówię, że jest to najlepsze rozwiązanie ale z pewnościć warte rozważenia w określonych sytuacjach. Pozdr.

tomko

tomko

No tak, jeśli pociągnięcie ustami lub strzykawką kilkunastu ml powietrza 2x w miesiącu,  stanowi dla kogoś wyzwanie serwisowe, to powinien się trzymać od pudełka z daleka ;) Nie zapomninajmy jednak, że komin też wymaga serwisowania i było multum tematów dotyczących rozmaitych problemów. Poza tym traci się conajmniej 8-10 cm miejsca jeśli, co dla mnie miało duże znaczenie. Przy pudełku uważam, że trzeba postawić na sprawdzony model. Samoróbkę można of course, ale wtedy trzeba się spodziewać gimnastyki i problemów. Pozdr.

tomko

tomko

No tak, jeśli pociągnięcie ustami lub strzykawką kilkunastu ml powietrza 2x w miesiącu stanowi wyzwanie serwisowe to powinien się trzymać od pudełka z daleka ;) Nie zapomninajmy jednak, że komin też wymaga serwisowania i było multum tematów dotyczących rozmaitych problemów. Poza tym traci się conajmniej 8-10 cm miejsca jeśli, co dla mnie miało duże znaczenie. Przy pudełku uważam, że trzeba postawić na sprawdzony model. Samoróbkę można of course, ale wtedy trzeba się spodziewać gimnastyki i problemów. Pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.