Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

47 minut temu, Słony leszcz napisał:

W kuchni mam kratkę normalnie, ale latem wentylacja grawitacyjna prawie nie działa (w mieszkaniu jest zimniej niż na zewnątrz, na szczęście). Wiatrak w łazience jest ustawiony tak, że wystarczy tam chuchnąć raz i startuje, więc kręci się często, ale może nie dość... Coś będę kombinował. Może po prostu dam jakiś cichy, który będzie działał non stop, zamiast mocnego odpalanego doraźnie.

Ale że nikt inny nie ma tego typu problemu? Jakichś przemyśleń, sposobów? To mnie trochę załamaliście.

Sprawa wygląda tak, że jak masz w mieszkaniu wentylację grawitacyjną to w łazience nie może być wentylatora, bo blokuje przepływ powietrza jak nie kręci. Podobnie z okapem kuchennym, powinien być oddzielny kanał. Brak wywietrzników w oknach to druga sprawa. Właśnie dlatego powinieneś mieć jedno / dwa okna cały czas uchylone. W przeciwnym wypadku wentylacja grawitacyjna nie działa. Każdy kominiarz Ci to powie. Pozdr., tomko

tomko

tomko

46 minut temu, Słony leszcz napisał:

W kuchni mam kratkę normalnie, ale latem wentylacja grawitacyjna prawie nie działa (w mieszkaniu jest zimniej niż na zewnątrz, na szczęście). Wiatrak w łazience jest ustawiony tak, że wystarczy tam chuchnąć raz i startuje, więc kręci się często, ale może nie dość... Coś będę kombinował. Może po prostu dam jakiś cichy, który będzie działał non stop, zamiast mocnego odpalanego doraźnie.

Ale że nikt inny nie ma tego typu problemu? Jakichś przemyśleń, sposobów? To mnie trochę załamaliście.

Sprawa wygląda tak, że jak masz w mieszkaniu wentylację grawitacyjną to w łazience nie może być wentylatora, bo blokuje przepływ powietrza jak nie kręci. Podobnie z okapem kuchennym, powinien być oddzielny kanał. Brak wywietrzników w oknach to druga sprawa. Właśnie dlategk powinieneś mieć jedno / dwa okna cały czas uchylone. W przeciwnym wypadku wentylacja grawitacyjna noe dział. Każdy kominiarz Ci to powie. Pozdr., tomko

tomko

tomko

43 minuty temu, Słony leszcz napisał:

Sprawa wygląda tak, że jak masz w mieszkaniu wentylację grawitacyjną to w łazience nie może być wentylatora, bo blokuje przepływ powietrza jak nie kręci. Podobnie z okapem kuchennym, powinien być oddzielny kanał. Brak wywietrzników w oknach to druga sprawa. Właśnie dlategk powinieneś mieć jedno / dwa okna caly czas uchylone. W przeciwnym wypadku wentylacja grawitacyjna noe dział. Każdy kominiarz Ci to powie. Pozdr., tomko

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.