Skocz do zawartości

Historia edycji

tomko

tomko

23 minuty temu, DiabLen napisał:

A nie wiem czy jest dlatego pytam. To pierwsza lampa uv z jakiej korzystam, niby tam jest w środku jakaś spirala otulająca tubus - ale czy ona ma jakikolwiek wpływ na przepływ wody / skuteczność lampy - nie jestem w stanieć ocenić. 

Pozdrawiam

Lepiej załóż węże na przeciwległych kroćcach (odpływ górą i przymocuj jak na zdjęciu) bo przy słabej pompie woda nie będzie wypełniała dobrze lampy i może się przegrzać. Ja mam założone po tej samej stronie od dołu,  i musiałem na odpływie zrobić zwężkę i odpowietrzenie od góry, żeby wypełnić lampe całkowicie wodą. Pozdr., tomko

tomko

tomko

22 minuty temu, DiabLen napisał:

A nie wiem czy jest dlatego pytam. To pierwsza lampa uv z jakiej korzystam, niby tam jest w środku jakaś spirala otulająca tubus - ale czy ona ma jakikolwiek wpływ na przepływ wody / skuteczność lampy - nie jestem w stanieć ocenić. 

Pozdrawiam

Lepiej załóż węże na przeciwległych kroćcach (odpływ górą i przymocuj jak na zdjęciu) bo przy słabej pompie woda nie będzie wypełniała dobrze lampy i może się przegrzać. Ja mam założone po tej samej stronie od dołu,  i musiałem na odpływie zrobić zwężkę i odpowietrzenie od góry, żeby wypełnić lampe całkowicie wodą

tomko

tomko

16 minut temu, DiabLen napisał:

Pozdrawiam

Lepiej załóż węże na przeciwległych kroćcach (odpływ górą) bo przy słabej pompie woda nie będzie wypełniała dobrze lampy i może się przegrzać. Ja mam założone po tej samej stronie od dołu,  i musiałem na odpływie zrobić zwężkę i odpowietrzenie od góry, żeby wypełnić lampe całkowicie wodą

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.