Skocz do zawartości

Historia edycji

Tadoris

Tadoris

Cześć,

Mój nowy baniaczek około 450 l w obiegu kręci się już prawie 2,5 mc. 

Po 1 mc weszły do akwarium korale z kostki oraz 5 kg rocznej skały poszło do sumpa wraz z resztą mediów, połowę przełożyłem startując nowy zbiornik.

Cała góra to około 30 kg suchej skały Marco rocks oraz Fiji.

Wraz z koralami czyli ponad miesiąc temu trafiły do akwarium dwa błazenki, dwa pteropogony i 3 krewetki.

Od dwóch tygodni glony włoskowate które jeszcze się pojawiają wcina solarias 

Za kilka dni planuje zakup hepatusa. Lubi go dość często wysypać i zastanawiam się co będzie lepsze:

1. Lampa uv 36w, tylko tu obawa czy z racji na dość świeży system nie zachwieje to biologii.

2. Jeżeli zacznie go wysypywać to podać Herbtane od ML

3. Liczyć że w razie co samo przejdzie lub załatwia sprawę krewetki czyszcząca mam dwie małe sztuki plus jeszcze szkarłatna. Sam hepatus będzie malutki wielkości 5 zł 

Tadoris

Tadoris

Cześć,

Mój nowy baniaczek około 450 l w obiegu kręci się już prawie 2,5 mc. 

Po 1 mc weszły do akwarium korale z kostki oraz 5 kg rocznej skały poszło do sumpa wraz z resztą mediów, połowę przełożyłem startując nowy zbiornik.

Cała góra to około 30 kg suchej skały Marco rocks oraz Fiji.

Wraz z koralami czyli ponad miesiąc temu trafiły do akwarium dwa błazenki, dwa pteropogony i 3 krewetki.

Od dwóch tygodni glony włoskowate które jeszcze się pojawiają wcina solarias 

Za kilka dni planuje zakup hepatusa. Lubi go dość często wysypać i zastanawiam się co będzie lepsze:

1. Lampa uv 36w, tylko tu obawa czy z racji na dość świeży system nie zachowuje to biologii.

2. Jeżeli zacznie go wysypywać to podać Herbtane od ML

3. Liczyć że w razie co samo przejdzie lub załatwia sprawę krewetki czyszcząca mam dwie małe sztuki plus jeszcze szkarłatna. Sam hepatus będzie malutki wielkości 5 zł 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.