GluOn Zgłoś Napisano 23 Listopada 2021 Czy ktoś może powiedzieć co to za gatunek Asteriny? Czytałem różne opinie, jedne podobno podgryzaja korale a inne nie. Ktoś miał taką jak ja? Dodam, że ogólnie Asteriny chciałbym mieć w akwarium, żeby za jakiś czas wprowadzić krewetkę harlekin, która bardzo mi się podoba. Asteriny zresztą same w sobie też są fajne. Jest to nowo założone akwarium, na razie obsada minimalna: jest jeden krab, jeden koral (Sinularia?), parę różnych ślimaków, kilka Asterin. Akwarium jest świeże więc dokarmiam towarzystwo. Ale: zauważyłem że od kilku dni Asteriny siedzą albo na koralu albo gdzieś w pobliżu. Koral po kilku dniach u mnie przestał się rozwijać... Jak położyłem przy nich kawałeczek szynki to się na niego przeniosły i zjadły - może głodne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelchgdansk Zgłoś Napisano 23 Listopada 2021 Szynka? Wiesz ile tam chemii Cytuj Się robi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GluOn Zgłoś Napisano 23 Listopada 2021 Bez obaw, akurat sam robiłem, nic tam nie ma oprócz soli ;-) Krabowi też odpowiada, wyglądał na zadowolonego! A tak serio - czy ta odmiana która jest u mnie jest bezpieczna dla korali? Lepsze foto poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Timek Zgłoś Napisano 23 Listopada 2021 Krewetkę mam w małym akwarium od niedawna a spust ma niesamowity nie sadze bys dał rade namnożyć asterin w rozsądnym czasie żeby po 2-3 miesiącach nie głodowała. Odpowiadając na pytanie możliwe ze wszystkie żywią się koralami jak nie maja nic innego do jedzenia najczęściej słyszałem o zjadaniu zoa choć u siebie nie zauważyłem by je jadły to często na zoa je znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach