Skocz do zawartości
grzegorz.p

wiecej aktyniki

Rekomendowane odpowiedzi

witam morszczakow ,mam pytanko odnosnie oswietlenia

aktynicznego.1. czy w akwarium morskim [126L] morzna zastosowac PRZEWAGE SWIATLA AKTYNICZNEGO

2.czy takie rozwiazanie bedzie mialo ujemny wplyw na zycie ogolnie w akwa?

chcialem w ten sposob zwiekszyc ilosc swiatla zdecydowanie niebieskiego jak i zwiekszyc wizualnie

glebie optyczna! serdecznie prosze kolegow o jakikolwiek opinie pozdrawiam forumowiczow nano-ref.pl

bez morskiego akwa tez mozna zyc,:googleye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stosujac wiecej aktyniki zwiekszysz atrakcyjnosc ubarwienia korali. Przesadzic tez nie mozna, ale jezeli jak piszesz bedziesz mial cos bialego to ok. przy bardziej niebieskim swietle jest dodatkowy plus - ewentualne drobinki plywajace wode sa duzo mniej widoczne. Osobiscie jestem zwolennikiem duzej ilosci aktyniki i zarnikow o wysokiej temp. barwy. Pozdrawiam

Purple haze......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie zdjecia z mojego morskiego na stronce, mam tam 2 xPowercompact 10000K + Leuci Marine blue i TL03 Mi sie wydaje troche za niebiesko alegdy wkladam swietlowki o nizszej temperaturze barwowej to mi sie nitkowate pojawiaja. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serdeczne dzieki za odpowiedzi na moj post,obecnie mam akwa 3 swietlowki t5

1x10 000k reef white aquamedic,1x10 000k blu actynic aquamedic oraz 15 000k

aquamedic.w sumie rzeczy to niebieskie jest w ogole nie widoczne i pragne to zmienic,widze wlasnie iz wiele osob stosuje te rozwiazania co mi sie strasznie podoba. pozdrawiam

bez morskiego akwa tez mozna zyc,:googleye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.