Skocz do zawartości

Historia edycji

katani

katani

1 godzinę temu, Grzegorz Dyzma napisał:

Nie robilem maksymalnie  stezonego roztworu,  ale przy 100g do 1litr wody wydziela sie sporo ciepła, tutaj najbezpieczniej używać szklanego naczynia. Przy intensywnym mieszaniu roztwor delikatnie musuje i kręci w nosie:D trzeba zatem uważać. Silnych stężeń tez nie trzymac w byle czym. Znajomemu puscił kontener, mi popękała szyjka w putelce. 

Tak czy inaczej rozpuszcza sie z łatwoscia jak magnez

Lepiej tego nie wąchać i w takim stężeniu dosyć ostrożnie. Soda kaustyczna to naprawdę żrący środek i lepiej tego ani nie wdychać, ani nie pić, ani nie dotykać gołymi łapkami.

katani

katani

Nie robilem maksymalnie  stezonego roztworu,  ale przy 100g do 1litr wody wydziela sie sporo ciepła, tutaj najbezpieczniej używać szklanego naczynia. Przy intensywnym mieszaniu roztwor delikatnie musuje i kręci w nosie:D trzeba zatem uważać. Silnych stężeń tez nie trzymac w byle czym. Znajomemu puscił kontener, mi popękała szyjka w putelce. 

Lepiej tego nie wąchać i w takim stężeniu dosyć ostrożnie. Soda kaustyczna to naprawdężrący środek i lepiej tego ani nie wdychać, ani nie pić, ani nie dotykać gołymi łapkami.

katani

katani

Lepiej tego nie wąhać i w takim stężeniu dosyć ostrożnie. Soda kaustyczna to naprawdężrący środek i lepiej tego ani nie wdychać, ani nie pić, ani nie dotykać gołymi łapkami.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.