22 minuty temu, dale napisał:Sporo mikro... przepływ i światło - ciepłe, tak jak Kolega pisał.
Nie mam odpieniacza , mam mało skały niecałe 4 kg i mało siporaxu . W sumpie refugium , siporax 2 l z czego 1,6 l w filtrze przepływowym . Oświetlenie główne nad baniakiem vervve ustawionemu 80# mocy i stellar 4x 24t5 . Podmiany 18l na 2 tygodnie , leje ATI essential pro głównie ca i Mg czyli z drugiej butelki , dodatkowo jod , żelazo , nawóz do roślin wodnych , carbo , ale nadal zbyt mały przyrost . Macro glony mają ładne kolory , nitkowe też . No3 25 , ca 450 , Kh 11 , Mg 1400 . Obieg Maxspect jump 6000 ustawiony na 10 i cyrkulator też jump mk 4 60% mocy . Tyle starczy by kupy nie zalegały . W baniaku praktycznie nie mam koralowców . 1 lps i zarośnięte kawałki xenii , czyli praktycznie same glony . Nie pytał bym o to jak bym nie próbował hodować moich podopiecznych dłużej . Z pozytywnych aspektów takiego zestawienia , to haddoni mają dużo leprze kolory i całkowicie inne niż na początku . Oczywiście mam filtr osmozy i żywice . Na tds przed żywicą 2 a po 0 i tego pilnuje . Sól mieszana Red sea , Tropic marin . Zasolenie między 1024/1025 jest po między na refraktotetsze .
15 minut temu, Arek77 napisał:A czemu ma to służyć? Hodowla planktonu? Odchów narybku?
Ślimaki
Ps : mam takie No3 bo pilnuje refugium , normalnie zjeżdża do 0 bez problemów . Jedna krewetka, 5 rybek w baniaku i 12 ślimaków . Nossariusy , turbo i żarłoczne bestie dla których potrzebuje papu .