Falownik napewno, ale powiem Ci jak dla mnie osobiste to versamax 3 to chyba nie jest do końca dobry wybór. Mialem versamax 1 i versamax 3 w krewetkariach i szczerze to albo mialem jakieś trefne wersje albo ten typ już tak ma. Teraz wszędzie mam wsadzone Tidale jeden 35 i dwa 55, moje są dużo mocniejsze niż versamaxy, i napewno sama obsługa i jakość wykonania jest lepsza w tidalu, ale to jest moje zdanie.
pierwsze oferty z brzegu
2 x jump165 - 130W za 2200pln
1x RSX100 - 115w za 1900pln
1x Reef Flare M 140W za jakieś 2100pln z uchwytem
1x radion xr15 PRO 105W za jakieś 2500 z uchwytem
z tych tutaj to ja bym Ci polecił Reef Flare M 140W, światła będzie dużo. Ja wybrałem Flare M PRO 160W ale z uchwytem to już około 3300 brutto, ja brałem na firmę FR to płaciłem netto więc dużo taniej. Mialem obawy co do tej lampy ale elegancko wykonana, swieci bardzo mocno, sterowanie aplikacja bardzo dobre, a co najważniejsze suport firmowy na najwyższym poziomie. Naprawdę zastanów się mimo wszystko czy nie dać im szansy (nie dawno przechodziłem przez ten sam dylemat wyboru lampy) i tak naprawdę nikt Ci tu konkretnie nie doradzi ze weź ta czy tamta i będzie super.
odnośnie falownika to tak samo zależy od ułożenia skaly, mialem w 75l jebao sow 4 ale padła, (dawała radę), później testowałem nero 3 i jebao slw20 tak samo obie dmuchaly (obie miały plusy i minusy) - jebalo lepiej potrafiła rozbujać fale w zbiorniku, ale u mnie finalnie stanęło na RedSea Wave25.
ps. na żywo jump wcale nie wyglada tandetnie, jest naprawdę solidna lampka