6 godzin temu, dale napisał:Ale nie bardzo rozumiem o co ta spinka jest? Że dostałeś po łapach? No ja rozumiem Autora tematu, zapytał o opinie dotyczące reaktora, a nie o filozoficzne rozważania na temat jego sensu istnienia w systemie. Fakt, więcej wniesie pytanie o opinie przed zakupem, no ale jak kupił juz tego Golfa, to musi z nim żyć... prawda?
Poza tym nie znalazłem nigdzie nawiązań golf--->rajdy przełajowe, znaczy tłumacząc na nasze filtr tunze---->SPS hi-end, więc nie uciekaj w demagogię, bo i znaczek nie pomoże Ale nie przejmuj się, też taki byłem, na szczęście wyrosłem z tego , więc i Ty pewnie za jakiś czas podejdziesz z dystansem i uśmiechem do tej sytuacji
Obawiam się że może być niewielu użytkowników u Nas, ten sprzęt jest bardziej popularny na zachodzie Europy i w Stanach. Moim zdaniem wynika to z kiepskiego stosunku ceny do całokształtu. Bo o ile jakość jest lepsza niż typowa chińszczyzna, o tyle wymagania co do miejsca, sposób działania i rozwiązania konstrukcyjne nie są zbyt optymalne. Ale chętnie dowiem się jak wpływa on na redukcję nutrientów w systemie, fajnie też jak byś robił co jakiś czas ICP, bo ciekaw jestem jak w takim systemie mikroelementy są konsumowane po dołożeniu tego typu reaktora.
No nie przeginaj Kolego, bo stracę sympatię, wpadasz w czyjś wątek, piszesz od czapy i jeszcze pouczasz o kulturze jak Ci uwagę zwracają?
Jeżeli chodzi, o ten reaktor fakt jest dość drogi, a kupiłem go ponieważ chciałem go kupić jak również oglądałem wiele filmików odnośnie tego reaktora. Nie mieszkam w Polsce i dlatego chcę uzyskać opinię kogoś kto taki z tego forum posiada lub zna kogoś kto również taki posiada i jakąś opinie, o tym sprzęcie swoją ma, nie kupiłem czegoś, o czym nie czytałem lub jak wcześniej napisałem chociaż nie oglądałem na jego temat . I jak najbardziej jak tylko go dostanę i zobaczę jak to wszystko wygląda moją i jak to pracuje, opinią się podzielę.
8 godzin temu, Chrusciik napisał:No właśnie... każdy wie do czego służy reaktor glonowy. Dlatego pytanie było proste ?
Kupiłem reaktor bo:
- nie mam SUMPa
- chcę poprawić stabilność wody
- mam problem z azotanamiblaaa blaaa blaaa.....
"Kupiłem wczoraj Golfa III i proszę o opinię czy się nada rajdy przełajowe..."
Głupie pytanie głupia odpowiedź
Jak już wcześniej napisałem jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i odpowiedzieć na moje pytanie to proszę omijaj ten wątek z daleka.