wally Zgłoś Napisano 12 Marca 2022 Witam pytanie tak jak w tytule. Czy można uszczelnić połączenie gwintowe przy użyciu teflonu hydraulicznego? Pojawil mi się przeciek na powrocie loc line pojedyncza kropla. Dokręciłem mocniej ale i tak przecieka. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 12 Marca 2022 12 minut temu, wally napisał: Witam pytanie tak jak w tytule. Czy można uszczelnić połączenie gwintowe przy użyciu teflonu hydraulicznego? Pojawil mi się przeciek na powrocie loc line pojedyncza kropla. Dokręciłem mocniej ale i tak przecieka. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 12 Marca 2022 teflon z zasady służy do uszczelniania połączeń gwintowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 12 Marca 2022 Sam mam część połączeń nie sklejone, tylko na wcisk, z pomocą taśmy teflonowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wally Zgłoś Napisano 13 Marca 2022 Dzieki za odpowiedź bardziej mi chodzilo o informacje czy teflon nie rozpuszcza się w kontakcie z slona woda.Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arcadio Zgłoś Napisano 13 Marca 2022 Teflon nie rozpuszcza się w wodzie morskiej. Cytuj Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000 ClariSea 5000 | Węgiel | UVC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach