Salami24 Zgłoś Napisano 19 Marca 2022 Hej, jestem co jakiś czas w USA, jako że od zawsze przywożę tony różnych rzeczy których nie ma lub kosztują krocie w EU, a jakiś czas temu wystartowałem małe 100L akwarium, to moje pytanie, może orientujecie się co opłaca się zakupić w USA może nawet z myślą o przyszłej większej solniczce Dodam że gdyby ktoś był zainteresowany to mogę trochę pomóc w zorganizowaniu np. przesyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 19 Marca 2022 Na pewno sprzęt produkowany w USA będzie tam sporo tańszy, jeśli uda ci się ominąć cło. Ecotech, Neptune Systems. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Salami24 Zgłoś Napisano 19 Marca 2022 Już sprawdzam te firmy, ogólnie przywiozłem i wysłałem ze stanów już dużo elektro narzędzi np Milwaukee, komputery, markowe ubrania i masę innych sprzętów i nigdy nie zdarzyło się żeby ktoś kazał mi zapłacić. Moim zdaniem najważniejsze aby rzeczy były odpakowane ALE na pewno nie jest to zasada. Dla tych którzy chcieliby kupić bezpośrednio w sklepie w USA, istnieją firmy, które mogą odebrać towar, odpakować/przepakować i wysłać do Polski, a to wszystko zdalnie przez internet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach