andzior70 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 Witam, w celu doświetlenia kupiłem świetlówkę Arcadia LED t5, z opisu na niej wychodzi że na wejściu może być napięcie 110-240V, max 0.4A. Czy muszę ją podłączać przez balast czy mogę bezpośrednio do gniazdka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie ma w niej kabelka lub innego rodzaju podłączenia? W instrukcji powinien być rodzaj podłączenia, Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez Danielj (wyświetl historię edycji) Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 Nic nie ma, ma normalne końcówki jak świetlówki T5, a instrukcji nie mogę znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 https://reefbuilders.com/2016/05/31/arcadia-led-t5-retrofit-lamps/ Tutaj piszą, że działa ze statecznikiem. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 Dzięki za opis ale mi chodzi czy może być podłączona bez statecznika i tego niestety nigdzie nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flasher Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Jeżeli masz elektroniczny balast (a myślę że taki był) to po prostu go wywalasz i łączysz według schematu po prawej na dole, przy magnetycznym wystarczy zamiast startera wsadzić zworkę lub połączyć według schematu po lewej... jednak przy t5 raczej magnetycznego nie uświadczysz. Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez Flasher (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2022 23 godziny temu, Flasher napisał: prostu go wywalasz Dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach