Skocz do zawartości

Historia edycji

Aquaman

Aquaman

6 minut temu, jacekS napisał:

Gloniska stały się zmorą. Ale przecież o to chodziło żeby coś się działo. Martwi mnie ciągły spadek KH. W tej chwili osiągnął poziom 5 i zoa się pozamykały. Czy to może mieć wpływ? Pozostałe parametry utrzymują się w normach. Fosforany i azotany się wyzerowały (pewnie przez te glony) i myślę teraz o zjadaczu tych glonów

U mnie taka sama sytuacja :D Glony już drugi miesiąc i nic nie pomaga. KH też mi spadało ale zacząłem sobie leciutko podbijać sodą oczyszczoną.
Korale trochę grymaszą przez to wszystko ale nic im nie będzie. Co do zjadaczy ;D Mam Salariasa który wcina jak kombajn. Ale to za mało. Ślimaków od groma... Też efektów nie widać. Jak już to może pomogłoby wprowadzenie dodatkowo jeżowca i jakiegoś kraba. Azotany i fosforany są zakłamane przez glony ;) A jak chcesz podbić to pomerdaj w dnie żeby syf się uniósł. Skałę też przedmuchuj . Ja teraz robię to codziennie. Masa syfu którym żywią się glony.

Aquaman

Aquaman

2 minuty temu, jacekS napisał:

Gloniska stały się zmorą. Ale przecież o to chodziło żeby coś się działo. Martwi mnie ciągły spadek KH. W tej chwili osiągnął poziom 5 i zoa się pozamykały. Czy to może mieć wpływ? Pozostałe parametry utrzymują się w normach. Fosforany i azotany się wyzerowały (pewnie przez te glony) i myślę teraz o zjadaczu tych glonów

U mnie taka sama sytuacja :D Glony już drugi miesiąc i nic nie pomaga. KH też mi spadało ale zacząłem sobie leciutko podbijać sodą oczyszczoną.
Korale trochę grymaszą przez to wszystko ale nic im nie będzie. Co do zjadaczy ;D Mam Salariasa który wcina jak kombajn. Ale to za mało. Ślimaków od groma... Też efektów nie widać. Jak już to może pomogłoby wprowadzenie dodatkowo jeżowca i jakiegoś kraba. Azotany i fosforany są zakłamane przez glony ;) A jak chcesz podbić to pomerdaj w dnie żeby syf się uniósł.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.