Skocz do zawartości

Historia edycji

Aquaman

Aquaman

20 minut temu, palaeo napisał:

Witam,

mam od jakiegos czasu problem z fosforanami - mam absorbent w skarpecie pod spływem i tak długo, jak jest, to fosforany spadaja. Niestety skarpeta sie zapycha, wiec czasem go zabieram, wtedy fosforany rosna. Myslalem, żeby umiescic absorbent w jakims filtrze przepływowym. Ponieważ używam ok. 150 ml rowa phos, to nie chciałbym dużej przepływowej "rury" (typu np. H2Ocean Filtr przepływowy FMR75). Czy byłoby dobrym rozwiązaniem zamontowanie w sumpie małego fitra wewnętrznego (np. Newa Cobra CF 75), w którym zamiast węgla aktywowanego dam absorbent? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,

Mikołaj

Masz jakieś wolne komory w sumpie? Pokaż jego zdjęcie. 

Ja bym włożył absobrenty do woreczka i do najmniejszej  komory. Tam masz największy przepływ. 

Aquaman

Aquaman

14 minut temu, palaeo napisał:

Witam,

mam od jakiegos czasu problem z fosforanami - mam absorbent w skarpecie pod spływem i tak długo, jak jest, to fosforany spadaja. Niestety skarpeta sie zapycha, wiec czasem go zabieram, wtedy fosforany rosna. Myslalem, żeby umiescic absorbent w jakims filtrze przepływowym. Ponieważ używam ok. 150 ml rowa phos, to nie chciałbym dużej przepływowej "rury" (typu np. H2Ocean Filtr przepływowy FMR75). Czy byłoby dobrym rozwiązaniem zamontowanie w sumpie małego fitra wewnętrznego (np. Newa Cobra CF 75), w którym zamiast węgla aktywowanego dam absorbent? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam,

Mikołaj

Masz jakieś wolne komory w sumpie? Pokaż jego zdjęcie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.