Skocz do zawartości

Historia edycji

Daro73

Daro73

Chciałbym przebudować lampę DIY którą kupiłem a która to lampa uległa uszkodzeniu, prawdopodobnie spalił się driver. Nowe drivery zamówiłem, już dotarły. W zasadzie to mam skompletowany cały zestaw ale chciałbym wymienić jeszcze diody LED. Mam kompletny sterownik od Aqma, płytkę na 3 kanały z driverami LDD-700L, nową przetwornicę i zasilacz 32V . Doradźcie jakie diody i w jakiej ilości zamówić aby zrobić to sensownie

Daro73

Daro73

Kupiłem lampę LED DIY  3 kanałową wykonaną na sterowniku od AQma i driverach LDD 700L. Przez jakiś czas lampa działała poprawnie aż pewnego ranka lampa się wyłączyła i poczułem zapach spalenizny. Wygląda na to że dym pojawił się w okolicy jednego z driverów. Drivery zamówiłem ale mam czysto hipotetyczne pytanie, co mogło spowodować uszkodzenie drivera. Czy uszkodzenie diody może spowodować uszkodzenie drivera, bo zabezpieczenia zwarciowe chyba ma. Generalnie to zamierzam wykonać sterownik od nowa, dam nową przetwornicę, nowy moduł Arduino, mam kompletny z płytką od dolewki i chcę uniknąć kolejnej niespodzianki że coś znowu pójdzie z dymem. Tak pobieżnie i na szybko sprawdziłem, wydaje mi się że uszkodzona jest jedna z diód  prostowniczych na płytce z driverami

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.