Skocz do zawartości

Historia edycji

Janusz81

Janusz81

Godzinę temu, Ariel napisał:

I tu jest dobra opinia kogoś co ma obie metody . 

Ja mam glony w głównym i same z siebie syfią , tylko mam dużo odmian i niektóre są kruche.  W dodatku sporo ryb wcześniej wata cały czas zapchana i nie miało to znaczenia jak jestem na miejscu bo mogę wymieniać,  ale po urlopie sump zasyfiony , media również.  Więc jak najbardziej polecam . Tylko może być tak , że się glony rozpuszczą a nutrieny będą na odpowiednim poziomie do wzrostu . Jod , potas i żelazo również warto kontrolować . 

Jak duże refugium masz w planie ?

Akwarium to red sea reefer 350, sump w zestawie to z opisu 74l nie mierzylem go jeszcze, mam w planie zlikwidowac przegrode z uchwytami na skarpety w to miejsce rollermat. Mysle ze po odgrodzeniu odpieniacza jakąś kratka zostanie jakies 30x20cm powierzchni. Niewiem tez czy odgradzac reszte od światła czy nie zaglonieje odpieniacz i reszta ?

Screenshot_20220904-230756_Gallery.jpg

Janusz81

Janusz81

58 minut temu, Ariel napisał:

Ja mam glony w głównym i same z siebie syfią , tylko mam dużo odmian i niektóre są kruche.  W dodatku sporo ryb wcześniej wata cały czas zapchana i nie miało to znaczenia jak jestem na miejscu bo mogę wymieniać,  ale po urlopie sump zasyfiony , media również.  Więc jak najbardziej polecam . Tylko może być tak , że się glony rozpuszczą a nutrieny będą na odpowiednim poziomie do wzrostu . Jod , potas i żelazo również warto kontrolować . 

Akwarium to red sea reefer 350, sump w zestawie to z opisu 74l nie mierzylem go jeszcze, mam w planie zlikwidowac przegrode z uchwytami na skarpety w to miejsce rollermat. Mysle ze po odgrodzeniu odpieniacza jakąś kratka zostanie jakies 30x40cm powierzchni. Niewiem tez czy odgradzac reszte od światła czy nie zaglonieje odpieniacz i reszta ?

Screenshot_20220904-230756_Gallery.jpg

Janusz81

Janusz81

53 minuty temu, Ariel napisał:

Akwarium to red sea reefer 350, sump w zestawie to z opisu 74l nie mierzylem go jeszcze, mam w planie zlikwidowac przegrode z uchwytami na skarpety w to miejsce rollermat. Mysle ze po odgrodzeniu odpieniacza jakąś kratka zostanie jakies 30x40cm powierzchni. Niewiem tez czy odgradzac reszte od światła czy nie zaglonieje odpieniacz i reszta ?

Janusz81

Janusz81

49 minut temu, Ariel napisał:

Akwarium to red sea reefer 340, sump w zestawie to z opisu 74l nie mierzylem go jeszcze, mam w planie zlikwidowac przegrode z uchwytami na skarpety w to miejsce rollermat. Mysle ze po odgrodzeniu odpieniacza jakąś kratka zostanie jakies 30x40cm powierzchni. Niewiem tez czy odgradzac reszte od światła czy nie zaglonieje odpieniacz i reszta ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.