Skocz do zawartości

Historia edycji

Laszek

Laszek

Jak dla mnie dojrzewanie. Okrzemki. Dużo zmian i podmian nie mających sensu w tym momencie. Muszą same zejść. Jak trwa to od maja to trochę długo. Mniej ingerencji. Robiąc duże podmiany nie zawsze będzie skutek który oczekujemy. Koralom nie pomogą za bardzo a trzeba szukać przyczyny dlaczego wyskoczyło. Jeżeli to nie jest dojrzewanie jak zaznaczyłem to przyczyna tkwi gdzie indziej.

Piasek to też nie wina. Aczkolwiek czytając forum dużo osób szuka tam problemu a to znaczy że nie mają pojęcia o biologi itd. Sam mam piach w swoim akwa 5.5 roku gdzie przez rok nie był ruszany, wpuściłem babkę i był 2 miesiące młyn PO4 na poziomie 0.03 i NO3 na pozimie 4. Akwarium jak żyje konsumuje nutrienty wręcz są im potrzebne. Sam anwet dozowałem NO3 z ręki. 

Laszek

Laszek

Jak dla mnie dojrzewanie. Okrzemki. Dużo zmian i podmian nie mających sensu w tym momencie. Muszą same zejść. Jak trwa to od maja to trochę długo. Mniej ingerencji. Robiąc duże podmiany nie zawsze będzie skutek który oczekujemy. Koralom nie pomogą za bardzo a trzeba szukać przyczyny dlaczego wyskoczyło. Jeżeli to nie jest dojrzewanie jak zaznaczyłem to przyczyna tkwi gdzie indziej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.