Skocz do zawartości

Historia edycji

pj007

pj007

Każda sytuacja jest indywidualna.

Ja dozuje ballinga plus reaktor.

Kh trzyma kh keeper który steruje ballingiem.

Bez tego skoki dobowe kh ok 1 oczka.

Po wyeliminowaniu tego (skoki mam max 0.3) konsumpcja wzrosła znacząco więc to działa.

Ale ale... kh keeper ograniczał dozowanie ballinga do minimum a ze zamiast kh daje wodorotlenek sodu to w nocy nic nie wiązało co2. Efekt za dnia ph w zimę nawet 8.3 a w nocy zjazd do 7.75.

A scrubber używam tylko od 22 do 8.00 czyli w czasie gdy dawki kh są marginalne.

Ph spada maksymalnie do 7.95 i o to chodziło.

Ludzie ignorują wpływ ph bo to ... tylko cyferki to tak jak kh to tylko... cyferki.

Nie, Stabilne kh I wysokie stabilne ph to przepis na łatwiejsze prowadzenie zbiornika.

Jako scrubber używam idykatora medycznego który ma gąbki i pył się nie dostanie :)

Testuje go mimo iż ma tylko 1l zasypu a odpieniacz to bubble King 250 deluxe więc maly potworek :)

pj007

pj007

Każda sytuacja jest indywidualna.

Ja dozuje ballinga plus reaktor.

Kh trzyma kh keeper który stosuje ballingiem.

Bez tego skoki dobowe kh ok 1 oczka.

Po wyeliminowaniu tego (skoki mam max 0.3) konsumpcja wzrosła znacząco więc to działa.

Ale ale... kh keeper ograniczał dozowanie ballinga do minimum a ze zamiast kh daje wodorotlenek sodu to w nocy nic nie wiązało co2. Efekt za dnia ph w zimę nawet 8.3 a w nocy zjazd do 7.75.

A scrubber używam tylko od 22 do 8.00 czyli w czasie gdy dawki kh są marginalne.

Ph spada maksymalnie do 7.95 i o to chodziło.

Ludzie ignorują wpływ ph bo to ... tylko cyferki to tak jak kh to tylko... cyferki.

Nie, Stabilne kh I wysokie stabilne ph to przepis na łatwiejsze prowadzenie zbiornika.

Jak scrubber używam idykatora medycznego który ma gąbki i pył się nie dostanie :)

Testuje go mimo iż ma tylko 2l zasypu a odpieniacz to bubble King 250 deluxe więc maly potworek :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.