Skocz do zawartości

Historia edycji

neira1

neira1

Witam Wszystkich,

wiem, że temat zielonej wody i zakwitu się już przewijał nie raz, ale sama nie wiem co dalej robić.

Od około 1,5 tygodnia walczę z zakwitem wody (zielona - myślę, że to zakwit fitoplanktonu).  Kupiłam lampę UV, włożyłam węgiel, wymieniłam absorbent  na PO4, zrobiłam podmiankę wody ok 20%  i co.... nic się nie dzieje :cry:. Nie widzę, żadnej poprawy. Skały i ryb prawie nie widać. Dzisiaj włączyłam tylko światło niebieskie na jakiś czas. Odpieniacz podkręciłam, żeby więcej "wywalał".

Doradźcie proszę co robić, bo już pomysły mi się skończyły.

Akwarium 200l, bez sumpa. Założone 15.03.2023. Skała Arka myReef-Rocks 20kg sucha skała i żywa skała Fiji, żywy piasek, odpieniacz Tunze Comline DOC Skimmer 9004, kaskada Aquael Versamax FZN-3, filtracja Sera Siporax, 2 cyrkulatory Tunze Turbelle Nanostream 6020.

neira1

neira1

Witam Wszystkich,

wiem, że temat zielonej wody i zakwitu się już przewijał nie raz, ale sama nie wiem co dalej robić.

Od około 1,5 tygodnia walczę z zakwitem wody (zielona - myślę, że to zakwit fitoplanktonu).  Kupiłam lampę UV, włożyłam węgiel, wymieniłam absorbent  na PO4, zrobiłam podmiankę wody ok 20%  i co.... nic się nie dzieje :cry:. Nie widzę, żadnej poprawy. Skały i ryb prawie nie widać. Dzisiaj włączyłam tylko światło niebieskie na jakiś czas.

Doradźcie proszę co robić, bo już pomysły mi się skończyły.

Akwarium 200l, bez sumpa. Założone 15.03.2023. Skała Arka myReef-Rocks 20kg sucha skała i żywa skała Fiji, żywy piasek, odpieniacz Tunze Comline DOC Skimmer 9004, kaskada Aquael Versamax FZN-3, filtracja Sera Siporax, 2 cyrkulatory Tunze Turbelle Nanostream 6020.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.