Skocz do zawartości

Historia edycji

Nemoaqua

Nemoaqua

On 6/11/2023 at 3:29 PM, chris_ek said:

Zanim się koralowce rozrosną to aiptasia się rozmnoży i będzie problem. Reaguj puki masz jej mało.

Dzięki za ta radę. Poczytałem chwile jak się pozbyć Aiptasji. To bardzo łatwe. Do strzykawki nabrałem trochę soku z cytryny i podałem przy wyłączonym filtrze w okolice otworu gębowego. Po kilku minutach było po niej. Wyglądała jak kleszcz martwy a do dzisiaj ją chyba wieloszczety wyjadły. Wbrew temu co jest często opisywane, że powinno się igłe wsadzić do otworu gębowego, nie jest to prawdą, ponieważ Aiptasia nie ma możliwości przestać zasysać i wypuszczać wodę więc sok z cytryny  mocno skoncentrowany zassała. 

Nemoaqua

Nemoaqua

On 6/11/2023 at 3:29 PM, chris_ek said:

Zanim się koralowce rozrosną to aiptasia się rozmnoży i będzie problem. Reaguj puki masz jej mało.

Dzięki za ta radę. Poczytałem chwile jak się pozbyć Aiptasji. To bardzo łatwe. Do strzykawki dałem nabrałem trochę soku z cytryny i podałem przy wyłączonym filtrze w okolice otworu gębowego. Po kilku minutach było po niej. Wyglądała jak kleszcz martwy a do dzisiaj ja ja chyba wieloszczety wyjadły. Wbrew temu co jest często opisywane, że powinno się igłe wsadzić do otworu gębowego, nie jest to prawdą, ponieważ Aiptasia nie ma możliwości przestać zasysać i wypuszczać wodę więc sok z cytryny  mocno skoncentrowany zassała. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.