Skocz do zawartości

Historia edycji

Janusz81

Janusz81

2 godziny temu, Nemoaqua napisał:

Dzięki za ta radę. Poczytałem chwile jak się pozbyć Aiptasji. To bardzo łatwe. Do strzykawki nabrałem trochę soku z cytryny i podałem przy wyłączonym filtrze w okolice otworu gębowego. Po kilku minutach było po niej. Wyglądała jak kleszcz martwy a do dzisiaj ją chyba wieloszczety wyjadły. Wbrew temu co jest często opisywane, że powinno się igłe wsadzić do otworu gębowego, nie jest to prawdą, ponieważ Aiptasia nie ma możliwości przestać zasysać i wypuszczać wodę więc sok z cytryny  mocno skoncentrowany zassała. 

Tak jest, działa natychmiast nie tylko sok z cytryny ale też ocet i kalkwasser. Jednak z tych szczątek na które się rozpada będziesz miał po kilku miesiącach dziesiątki małych, nowych, zdrowych aiptasii. Poza tym sok z cytryny obniża ph wody.

Janusz81

Janusz81

2 godziny temu, Nemoaqua napisał:

Dzięki za ta radę. Poczytałem chwile jak się pozbyć Aiptasji. To bardzo łatwe. Do strzykawki nabrałem trochę soku z cytryny i podałem przy wyłączonym filtrze w okolice otworu gębowego. Po kilku minutach było po niej. Wyglądała jak kleszcz martwy a do dzisiaj ją chyba wieloszczety wyjadły. Wbrew temu co jest często opisywane, że powinno się igłe wsadzić do otworu gębowego, nie jest to prawdą, ponieważ Aiptasia nie ma możliwości przestać zasysać i wypuszczać wodę więc sok z cytryny  mocno skoncentrowany zassała. 

Tak jest, działa natychmiast nie tylko sok z cytryny ale też ocet i kalkwasser. Jednak z tych szczątek na które się rozpada będziesz miał po kilku miesiącach dziesiątki małych, nowych, zdrowych aiptasii. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.