19 godzin temu, Beti napisał:To będzie ostatni post w tym temacie jestem pełna podziwu tej sielanki, mogę śmiało cię ogłosić mistrzem świata w odp na posty, nie ma tematu na które nie masz odpowiedzi takiej jaka ty chcesz , a ci co mają inne zdanie absolutnie nie mają prawa nawet myśleć jak
dobra a teraz poważnie bawcie się ja uciekam
Dziwne, żebym się wypowiadał za kogoś innego ? Jak to sobie wyobrażasz ? Miałbym mieć cudze zdanie czy co ?
Sielanka ? A co mam włosy rwać, że wygrała opozycja ? Przeżyłem 8 lat rządów PO, 8 lat PIS, to i 4 lata tego rządu przeżyje, albo sprzedam wszystko i wyjadę gdzieś gdzie jeszcze jest normalnie, jak UE pójdzie w tym kierunku, w którym zmierza. Nikt Ci nie broni myśleć po swojemu - ale nie traktuj innych tak jak @JerzyBtylko dlatego, że inni myślą inaczej. Pokazałem Ci dlaczego ukraińcy przejmują Twój biznes, ale nie uwierzyłaś. A Ukraina pretenduje do wejścia do UE, więc myśl jak zejść z ceną, nim staniesz się niekonkurencyjna, kiedy otworzą rynki. Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że jedni za wszystko winią Tuska, inni za wszystko winią Kaczyńskiego a nie mogą dostrzec kierunku zmian w UE. Wiesz kto zgodził się na ten debilny ETS ? Rząd Kopaczowej. Polska ma duże pokłady węgla, zero atomu, cała energia w zasadzie oparta na węglu a oni zgodzili się na system handlu uprawnieniami do emisji CO2. Gdy dziecko wie, że z węgla to jednak tego CO2 trochę się wydziela i trzeba będzie płacić.
Trzeba mieć nierówno pod sufitem by się na coś takiego zgadzać.
Podziękuj Kopaczowej, że zgodziła się na podniesienie cen prądu w Polsce - artykuł z roku 2015, ale dalej winicie Kaczyńskiego. Schyłek rządów PO:
https://wgospodarce.pl/opinie/18335-klimatyczny-szczyt-sciemy-ewy-kopacz-ceny-energii-drastycznie-wzrosna
Jeszcze wyborów nie przegrali a już wtedy głośno było, że ceny prądu w Polsce muszą pójść w górę. Jasnowidzowie czy co ?
Od tego się zaczęło. Ja rozumiem, że ciężko to zauważyć i pamięć już może być nie ta, ale to są fakty. Nawet jeśli dla Ciebie niewygodne, to nadal to są fakty. Wystarczy po prostu nie być zapatrzonym w jedną partię polityczną. Napij się kiedyś soku, wódki, whisky z politykami - najlepiej z kilku frakcji równocześnie, wtedy zrozumiesz czym jest polityka i dlaczego nigdy nie myślałem o to by być posłem. Zdecydowanie wolę komentować to co się dzieje, bo mam swobodę wypowiedzi a nie narzucony partyjny przekaz. Tymczasem Wy zachowujecie się jak politycy. Cieszycie się z wygranej, zamiast cieszyć się z ewentualnych ustaw, które dla Was będą dobre albo mówiąc ogólniej - dla Polski. Największym Waszym sukcesem jest to, że odsunięto Kaczyńskiego od władzy. A dalej to już Polska będzie miodem i mlekiem płynąca. Tak infantylnego myślenia to ja nigdy nie widziałem.
18 godzin temu, JerzyB napisał:Tego niestety VDR nie widzi , albo nie chce widzieć. I czy się obrazisz czy nie dla mnie jesteś zwykłym snobem .
Już Ci pisałem, nie używaj słów, których nie rozumiesz. Ta szopka po to by kasę mogli zarobić ? To co oni zarobią to będzie na .......waciki. Naprawdę infantylni jesteście, jeśli nie widzicie z jakiego powodu powstał rząd Morawieckiego.