Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

34 minuty temu, JaRRoT napisał:

A jak z odprawami Celnymi komuś się przytrafiło naliczenie cła przy zakupię np 3 szt , ja zamówiłem 1szt poczekam aż  kolega z Azji wyślę domówię kolejna aby nie spakował w jedna paczkę i potem następną , znajomy coś zamawiał innego sprzedawca zobaczył że domówił spakował w jedną paczkę i nadał w PL poszło na celny , jeździło z celnego do celnego naliczyli mu cło plus wędrówki po każdym urzędzie celnym 

Normalnie powyżej 150Euro naliczany jest VAT w kraju. Jak kupujesz na Alliexpress i przekroczysz tą kwotę to automatycznie odejmują Ci VAT i płacisz go w kraju, naliczany przez agencje celna na podstawie dokumentów przewozowych wystawionych przez wschodniego "brata"  i ściagany przez Pocztę Polską przy dostarczeniu przesyłki. Poniżej tej kwoty płacisz VAT bezpośrednio na Alliexpress.  
Jak kupiłeś 1szt i tak zapłacisz VAT na 99,99% bo na bank Ci ten VAT odjęli przy zakupie, chyba że znalazłeś gdzieś taką lampę poniżej 630-650zl.... 
To wtedy VAT opłaciłeś bezpośrednio na platformie. 

Przejrzyj swoje podsumowanie w zamówieniu jeśli kupiłeś na Ali - czy nie masz czegoś takiego jak Korekta ceny i odjętego właśnie VAT (w szczegółach zamówienia tam gdzie masz pozycja Podsuma i możliwość rozwinięcia co się na końcową cenę składa). 

image.png.51398a5e6942ebe6ff43ff25caf38a2f.png

VDR

VDR

33 minuty temu, JaRRoT napisał:

A jak z odprawami Celnymi komuś się przytrafiło naliczenie cła przy zakupię np 3 szt , ja zamówiłem 1szt poczekam aż  kolega z Azji wyślę domówię kolejna aby nie spakował w jedna paczkę i potem następną , znajomy coś zamawiał innego sprzedawca zobaczył że domówił spakował w jedną paczkę i nadał w PL poszło na celny , jeździło z celnego do celnego naliczyli mu cło plus wędrówki po każdym urzędzie celnym 

Normalnie powyżej 150Euro naliczany jest VAT w kraju. Jak kupujesz na Alliexpress i przekroczysz tą kwotę to automatycznie odejmują Ci VAT i płacisz go w kraju przez agencje celna i ściagany przez Pocztę Polską przy dostarczeniu przesyłki. Poniżej tej kwoty płacisz VAT bezpośrednio na Alliexpress.  
Jak kupiłeś 1szt i tak zapłacisz VAT bo na bank Ci ten VAT odjęli przy zakupie, chyba że znalazłeś gdzieś taką lampę poniżej 630-650zl.... 

Przejrzyj swoje podsumowanie w zamówieniu jeśli kupiłeś na Ali - czy nie masz czegoś takiego jak Korekta ceny i odjętego właśnie VAT:

VDR

VDR

32 minuty temu, JaRRoT napisał:

Normalnie powyżej 150Euro naliczany jest VAT w kraju. Jak kupujesz na Alliexpress i przekroczysz tą kwotę to automatycznie odejmują Ci VAT i płacisz go w kraju przez Agencje Celna i ściagany przez Pocztę Polską przy dostarczeniu przesyłki. Poniżej tej kwoty płacisz VAT bezpośrednio na Alliexpress.  
Jak kupiłeś 1szt i tak zapłacisz VAT bo na bank Ci ten VAT odjęli przy zakupie, chyba że znalazłeś gdzieś taką lampę poniżej 630-650zl.... 

Przejrzyj swoje podsumowanie w zamówieniu jeśli kupiłeś na Ali - czy nie masz czegoś takiego jak Korekta ceny i odjętego właśnie VAT:

VDR

VDR

25 minut temu, JaRRoT napisał:

Normalnie powyżej 150Euro naliczany jest VAT. Jak kupujesz na Alliexpress i przekroczysz tą kwotę to automatycznie odejmują Ci VAT i płacisz go w kraju. 
Poniżej tej kwoty płacisz VAT bezpośrednio na Alliexpress.  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.