11 godzin temu, sith114 napisał:Ogarniaj ogarniaj wujek te ledy naucz się tych nowych chińskich technologii bo akcje szczepki w drugą stronę trzeba zrobić
Ja bym dołożył tę 4 sztukę u Ciebie co by nie świecić przez wzmocnienie środkową lampą i będzie świat.
Wzmocnienie aż tak bardzo nie przeszkadza - ale musze je jeszcze z soli dzisiaj dobrze doczyścić Zobaczymy jak z budżetem będzie - bo to półrocze będę miał dość ciężkie
Dużo opłat, imprez rodzinnych i rachunków tzw z opłatą roczną
A jeszcze mam parę kuponów na Ali do realizacji - magazyn Ali pod Radomiem się powiększa
Docelowo może wjedzie 4 choć wydaje mi się, ze te 3 jeśli chodzi o ilość światła jest wystarczająca - tym bardziej że obecnie mam je skrecone poniżej 50%
Teraz jest 45% w kanałach niebieskich i 30% w kanałach białych, zielonym i czerwonym. Zdjęcie z kamerki, kompresja bo forum nie pozwala na lepszą jakość. I zdecydowanie zdjęcie jest ciemniejsze niz w rzeczywistosci, ale mysle ze mniej wiecej oddaje ile swiatla przy takim ustawieniu jest
Czwarta lampę jeśli dorzucę to będzie w razie co takim zapasem na wszelki wypadek, bo po ściągnięciu T5 - stan odbłyśników jest taki, że musiałbym zainwestować w odbłyśniki.
Szybka kalkulacja 8*97 odblysnik ATI = 776 pln, jakbym wział jakieś nieoryginalne i coś tam dopasował - 8*50 = 400pln ... Kompletnie na obecną chwilę nie widzę ekonomii w inwestowanie w T5 O wymianie 8 świetlówek 80W nie wspominając - 8x87 = 696pln pi razy drzwi i to kupowane w sklepach niekoniecznie akwarystycznych
bo chcąc liczyć po akwarystycznemu to dobiłbym do 800pln.
Jedynie muszę ogarnąć tą jedną lampę, bo przy zaniku prądu będę miał loterię. Na razie postawię upsa by reagowała na krótkotrwałe zaniki i podepnę ją pod jakieś sterowane gniazdo bym mógł zdalnie ją wyłączyć jakby nie wystartowała poprawnie. Zresztą pewnie takie sterownanie dorobię do wszystkich na wszelki wypadek.