Godzinę temu, JerzyB napisał:Miałem lampę ATI 8X80W powieszoną na dwóch linkach do sufitu i spoko. Teraz możesz kupić kołki każdego rodzaju , siedzisz w necie wystarczy poszukać . Zobaczysz jak , to będzie wizualnie pięknie , bez tego żelastwa
Taka jest moja opinia , ale to rzecz gustu.
Serio nie ogarniasz, że chodzi o konstrukcję zabudowy GK i obciążalność takiej konstrukcji u mnie w domu a nie o kołki ? Myślisz, że jakbym mógł zamocować to na dwa kołki to bym spawał sobie profile, malował proszkowo ? Nie mam Twojego sufitu u siebie w domu, może u Ciebie się dało zawiesić. Przy mojej konstrukcji, 18,3kg lampy zawiesić nie mogę bez konstrukcji wzmacniającej lub zawieszenia takich lamp prosto do stropu. Całe szczęście mam inny gust i mi kompletnie nie przeszkadza to "żelastwo". Jest bezpiecznie, nawet jak się na takiej lampie przypadkiem oprę, to nie ma bata by coś się stało. A jak wrócę np. do T5 czy do jakiejś hybrydy to będę jadł obiad spokojnie, bez zastanawiania się czy mi się sufit na łeb nie ......oli
A tak całkiem serio - jakby mnie ktoś zapytał jak u osób, u których byłem, wiszą lampy to w 99% przypadków nie byłbym w stanie odpowiedzieć Ale ja nie mam aż tak pedantycznego charakteru by zajmować się pierdołami
Wracając do tematu wątku - to części zapasowe wjechały na cło w Warszawie A nowa lampa została dziś rano nadana do wysyłki