Skocz do zawartości

Historia edycji

katani

katani

1 godzinę temu, ArturNano napisał:

"Ważne! 
ONE-4Reef może znacząco redukować składniki odżywcze ze względu na aktywność bakteryjną wytwarzaną przez organiczne dozowanie, co prowadzi do bladości zabarwienia i stagnacji akwarium rafowego. 
Dlatego zalecamy monitorowanie NO3 i PO4 oraz dawkowanie Modern Reef N+ i P+ w razie potrzeby, szczególnie w akwariach rafowych o niskiej zawartości składników odżywczych.
ONE-4Reef należy również traktować jako formę dozowania węgla! Miej to na uwadze i zmniejsz lub przerwij dawkowanie węgla podczas korzystania z ONE-4Reef. "

ten opis jest od producenta i jest zasadny... 

Weź pod uwagę, że u mnie dochodziło do daleko idącej degradacji koralowców, zaniku tkanki, spadku konsumpcji w pobliże zera i z takiego poziomu mam pobieranie modern reef 30ml/ dobę (to jest 7.7 razy bardziej stężone niż zwykły balling), czyli około 230ml po przeliczeniu - i to w 5 miesięcy.

To jeśli masz powiedzmy już 200ml to jeśli będziesz miał podobny efekt (znacznie szybszy wzrost koralowców) to przy bardzo niskim poziomie NO3 i PO4 koralowce mogą ci zjeść NO3 i PO4 do zera, co spowoduje głów i korali i efekty jak przy zeovicie. 

katani

katani

1 godzinę temu, ArturNano napisał:

"Ważne! 
ONE-4Reef może znacząco redukować składniki odżywcze ze względu na aktywność bakteryjną wytwarzaną przez organiczne dozowanie, co prowadzi do bladości zabarwienia i stagnacji akwarium rafowego. 
Dlatego zalecamy monitorowanie NO3 i PO4 oraz dawkowanie Modern Reef N+ i P+ w razie potrzeby, szczególnie w akwariach rafowych o niskiej zawartości składników odżywczych.
ONE-4Reef należy również traktować jako formę dozowania węgla! Miej to na uwadze i zmniejsz lub przerwij dawkowanie węgla podczas korzystania z ONE-4Reef. "

ten opis jest od producenta i jest zasadny... 

Weź pod uwagę, że u mnie dochodziło do daleko idącej degradacji koralowców, zaniku tkanki, spadku konsumpcji w pobliże zera i z takiego poziomu mam pobieranie modern reef 30ml/ dobę (to jest 7.7 razy bardziej stężone niż zwykły balling), czyli około 230ml po przeliczeniu... To jeśli masz powiedzmy już 200ml to jeśli będziesz miał podobny efekt (znacznie szybszy wzrost koralowców) to przy bardzo niskim poziomie NO3 i PO4 koralowce mogą ci zjeść NO3 i PO4 do zera, co spowoduje głów i korali i efekty jak przy zeovicie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.