Skocz do zawartości

Historia edycji

Dan86PL

Dan86PL

W dniu 31.01.2025 o 21:22, katani napisał:

ja bym zbił KH i podniósł Mg. Ca jest ok, ale

Jak zbić KH? :(

Parametry na dzisiaj przed podmianką 09.02.2025 godz. 12:00

Zasolenie - 1.023

PH - 8,0

NO3 - 2,0 (zoolek) 2-10 Salifert :) (Salifert do bani, ciężko rozpoznać odcień, dlatego sugeruję się zoolekiem. Chyba, że polecacie jakieś inne testy, żeby można było te kolory odróznić, Zoolek spoko, ale nie wiem czy wiarygodny)

PO4 - 0,25 

KH - 13,4 za wysokie :(

Ca - 380 za niskie :(

MG - 1110 za niskie :(

Ostatnio dokupiełem parę ślimaków i warto było. Przez długi okres nie miałem w tym akwarium żadnego ślimaka, a jednak te piasakowe a zwłaszcza te na skałach robią robotę.

Planuję też w końcu kupić jakieś porządne oświetlenie. Lampa DIY już się przejadła. :) Abo coś z AI Hydra albo Prime albo Skylight Hyperspot. Długo marzyłem o AI, bo bardzo podoba mi się barwa ich światła, ale widzę że Skylight Hyperspot to na serio dobra lampa. Taki Hyperspot w rozmiarze M byłby idealny na mój baniak 80x45x45 i teraz mam dylemat czy iść w Aqua Illumination, bo kiedyś zakochałem się w ich barwie czy iśćw Skylight Hyperspot bo dobre i polskie. :) 

Dan86PL

Dan86PL

W dniu 31.01.2025 o 21:22, katani napisał:

ja bym zbił KH i podniósł Mg. Ca jest ok, ale

Jak zbić KH? :(

Parametry na dzisiaj przed podmianką 09.02.2025 godz. 12:00

Zasolenie - 1.023

PH - 8,0

NO3 - 2,0 (zoolek) 2-10 Salifert :) (Salifert do bani, ciężko rozpoznać odcień, dlatego sugeruję się zoolekiem. Chyba, że polecacie jakieś inne testy, żeby można było te kolory odróznić, Zoolek spoko, ale nie wiem czy wiarygodny)

PO4 - 0,25 

KH - 13,4 za wysokie :(

Ca - 380 za niskie :(

MG - 1110 za niskie :(

Ostatnio dokupiełem parę ślimaków i warto było. Przez długi okres nie miałem w tym akwarium żadnego ślimaka, a jednak te piasakowe a zwłaszcza te na skałach robią robotę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.