Skocz do zawartości

Historia edycji

Dan86PL

Dan86PL

W dniu 18.11.2024 o 20:33, Konrad_Wwa napisał:

Koralia 900 to raczej do połowy akwarium chyba nie doleci przy twojej długości, ten tunze jeśli dobrze czytam to na 1m podnoszenia słupa ma już tylko 1000l/h.

Bardziej doświadczeni może coś podpowiedzą więcej.

Ok racjs, ale mam ją ustawioną blisko skały na dole i coś tam dmucha. :)

Skupię się na wymianie obiegówki. 

W dniu 19.11.2024 o 08:41, katani napisał:

to jest pompa do akwariów 30-60 litrów. Jest za słaba, wody nie miesza, prąd marnuje. Tunze obiegówka do wymiany. kup pompę w granicach 5000, najwyżej ją skręcisz nieco.

Fakt, że ta koralia nano 900l/h to pozostałość po piko rafie, ale że prąd marnuje bym nie powiedział. Jako dodatek do Aqua Nova 4000 i obiegu ustawiona przy skale ją odmuchuje i zawsze coś pomoże. :)

Z tą Tunze 1073.020 - 2400l/h to jednak racja musze kupic coś mocniejszego. Możesz polecić konretny model do mojego baniaka?

Dan86PL

Dan86PL

W dniu 18.11.2024 o 20:33, Konrad_Wwa napisał:

Koralia 900 to raczej do połowy akwarium chyba nie doleci przy twojej długości, ten tunze jeśli dobrze czytam to na 1m podnoszenia słupa ma już tylko 1000l/h.

Bardziej doświadczeni może coś podpowiedzą więcej.

Ok racjs, ale mam ją ustawioną blisko skały na dole i coś tam dmucha. :)

Skupię się na wymianie obiegówki. 

W dniu 19.11.2024 o 08:41, katani napisał:

to jest pompa do akwariów 30-60 litrów. Jest za słaba, wody nie miesza, prąd marnuje. Tunze obiegówka do wymiany. kup pompę w granicach 5000, najwyżej ją skręcisz nieco.

Fakt, że ta koralia nano 900l/h to pozostałość po piko rafie, ale że prąd marnuje bym nie powiedział. Jako dodatek do Aqua Nova 4000 i obiegu ustawiona przy skale ją odmuchuje i zawsze coś pomoże. :)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.