Datecs Report post Posted December 28, 2024 (edited) Cześć! 3 lata mam zbiornik 250l z kaskadą. Mam okazję wymienić zbiornik, szafę i zrobić sumpa. Nie mam w tym doświadczenia, pytam wielu osób kazdy ma swoją wizję W pierwszej wizji miałem dużo przegród - skopiowałem z sumpa kolegi który ma go jednak dużo większego i myślę że to się nie sprawdzi w wypadku tak małego sumpa jak mój Pierwsza komora duża by włożyć tam ewentualnie sprzęt. Wywaliłem przegrodę z miejscem na watę - i nie wiem czy to dobry pomysł, jeżeli dołożyć to kosztem komory spływu czy glownej z glonami, kulami? Zbiornik 100x50x50 niestety dość obciążony Sump 80x38x42 Bardzo chciałbym mieć miejsce na makroglony, na szczepki co myslicie? Edited December 28, 2024 by Datecs (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mazmaciek Report post Posted December 29, 2024 wygląda ok Quote Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Share this post Link to post Share on other sites
Datecs Report post Posted December 29, 2024 Dziekuję za pomoc! Quote Share this post Link to post Share on other sites