Datecs Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć! 3 lata mam zbiornik 250l z kaskadą. Mam okazję wymienić zbiornik, szafę i zrobić sumpa. Nie mam w tym doświadczenia, pytam wielu osób kazdy ma swoją wizję W pierwszej wizji miałem dużo przegród - skopiowałem z sumpa kolegi który ma go jednak dużo większego i myślę że to się nie sprawdzi w wypadku tak małego sumpa jak mój Pierwsza komora duża by włożyć tam ewentualnie sprzęt. Wywaliłem przegrodę z miejscem na watę - i nie wiem czy to dobry pomysł, jeżeli dołożyć to kosztem komory spływu czy glownej z glonami, kulami? Zbiornik 100x50x50 niestety dość obciążony Sump 80x38x42 Bardzo chciałbym mieć miejsce na makroglony, na szczepki co myslicie? Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Datecs (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2024 wygląda ok Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Datecs Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2024 Dziekuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach