Masz rację, trochę chaotycznie rozpisałem co sprawdzałem i jak. Nie zachowując kolejności postępowania etc. To pewnie z tego powodu, że straciwszy na to 2 dni miałem już tego problemu serdecznie dość.
Prostując swoją wypowiedź. Na początku zauważyłem tylko, że woda idzie do ścieku przy nabitym zbiorniku i przy zamkniętej wylewce. Niezależnie czy pompa była włączona czy nie. Nieistotne. Chodziło mi o to, że po wymianie zaworu nadal był problem bo pompa chodziła cały czas ... Mniejsza z tym...
W dniu 14.01.2025 o 09:42, VDR napisał:P.s Nigdzie nie pisałem, że ten czujnik nie jest potrzebny w systemach z pompą To już dołożyłeś od siebie
Nie mówię, że Ty ale gdzieś tu wcześniej ktoś wspominał czy też mu powiedziano, że ten czujnik nie jest potrzebny...
Mam teraz kolejne pytanie i zarazem prośbę do Was. Czy wasze pompy też mają taki grzybek z oznaczeniem + i - ? Moglibyście to sprawdzić proszę? Czy to znaczy, że moja pompa ma możliwość regulacji?
Jest to dla mnie o tyle istotne, że pompa bije mi na membranę 8,5 BAR i musiałem dokupić specjalny reduktor, który ściąga to ciśnienie do teoretycznie 5,5 BAR, ale w praktyce mam ledwo 4,5 BAR.
Jeśli by się okazało, że mogę wysterować pompę. To wywalę ten reduktor, zjadę z ciśnieniem na 5,5 - 6 BAR i podniosę sobie jeszcze trochę wydajność.
Tak to wygląda: