Skocz do zawartości

Historia edycji

Opelin

Opelin

19 godzin temu, Perkoz napisał:

Red sea reefer jest błędnie zaprojektowany, mianowicie szyba przednia nie ma podparcia na szafce. Przeważnie przecieka właśnie łączenie na przodzie. Nie ważne czy g1 czy g2  Nie ma tego problemu w systemach nano. Ponadto dalej jest problem z z zaworem. Miałem kupować rsr ale po miesiącu analizy zrezygnowałem.  Na olx są dwa akwaria właśnie z przeciekiem 

Ciekawe, aż zerknąłem jak to jest u mnie. Faktycznie, nie ma podparcia... Na szczęście mam zestaw nano więc pewnie nacisk na szybę jest zbyt mały żeby doszło do przecieku.

Ale dzięki za info. To trafne spostrzeżenie i warto mieć to na uwadze przy zakupie.

To chyba kwestia designu, zapewne chodziło o to żeby drzwi szafki były w jednej płaszczyźnie z szybą czołową.

Można to moim zdaniem łatwo opanować. Wykonując deskę o grubości ok 2cm z litego drewna na wymiar szafki + tą różnicą z wystającą szybą czołową. 

Ot takie moje spostrzeżenie.

IMG_20250109_160927.jpg

Opelin

Opelin

19 godzin temu, Perkoz napisał:

Red sea reefer jest błędnie zaprojektowany, mianowicie szyba przednia nie ma podparcia na szafce. Przeważnie przecieka właśnie łączenie na przodzie. Nie ważne czy g1 czy g2  Nie ma tego problemu w systemach nano. Ponadto dalej jest problem z z zaworem. Miałem kupować rsr ale po miesiącu analizy zrezygnowałem.  Na olx są dwa akwaria właśnie z przeciekiem 

Ciekawe, aż zerknąłem jak to jest u mnie. Faktycznie, nie ma podparcia... Na szczęście mam zestaw nano więc pewnie nacisk na szybę jest zbyt mały żeby doszło do przecieku.

Ale dzięki za info. To trafne spostrzeżenie i warto mieć to na uwadze przy zakupie.

IMG_20250109_160927.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.