Aqua Fish Zgłoś Napisano 9 Marca Cześć , chciałbym bardziej ustabilizować Ph w swoim akwarium i zminimalizować dobowe wahania , myślę nad wyprowadzeniem wężyka od zasysu powietrza na zewnątrz . Jak wiadomo powietrze szczególnie w zimę różne jest i dlatego chciałbym układ wyposażyć w filtrację węglem aktywnym i tu moje pytanie , jaki węgiel będzie do tego najlepszy ? jaki stosujecie u Siebie ? Przemawia do mnie węgiel aktywny formowany do oczyszczania powietrza ale chętnie wysłucham waszych opinii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 9 Marca Myślę, że możesz sobie darować. Nie ma takiej potrzeby. Ja nie stosuje a mieszkam w mieście. Pyłów zawieszonych węgiel i tak nie wyłapie. Pozdr. Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 9 Marca Witam Jeśli masz taką potrzebę , to tylko pochłaniacz wojskowy Ja mam bezpośrednio . https://www.naostrzu.pl/10907,filtropochlaniacz-od-maski-przeciwgazowej-slon-10907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua Fish Zgłoś Napisano 9 Marca 49 minut temu, tomko napisał: Myślę, że możesz sobie darować. Nie ma takiej potrzeby. Ja nie stosuje a mieszkam w mieście. Pyłów zawieszonych węgiel i tak nie wyłapie. Pozdr. Bardziej mi chodzi o smog , grillowanie itp ogólnie o zapach , raczej nie za fajnie jakby to się dostawało bezpośrednio do baniaka . Pyłów zawieszonych raczej nie wyłapie to wiem , ale lotne związki organiczne już tak . 50 minut temu, JerzyB napisał: Witam Jeśli masz taką potrzebę , to tylko pochłaniacz wojskowy Ja mam bezpośrednio . https://www.naostrzu.pl/10907,filtropochlaniacz-od-maski-przeciwgazowej-slon-10907 Wiesz jaki sorbent jest tam zastosowany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 9 Marca Myślę, że to trochę przerost formy nad treścią. A wietrząc mieszkanie filtrujesz powietrze? Rekuperatory też mają tylko filtry mechaniczne. Daj sobie spokój, szkoda zachodu. Nie wystawiaj wężyka nad komin i bedzie git. Pozdr. Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua Fish Zgłoś Napisano 9 Marca No generalnie gdy jest smog to nie wietrzę , zazwyczaj jest pod wieczór bądź w nocy , co do rekuperacji to są stosowane filtry klasy F7 które są antysmogowe także jeszcze przemyśle temat choć fakt że czasem lepsze jest wrogiem dobrego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach