Skocz do zawartości

Historia edycji

sith114

sith114

20 godzin temu, fOe napisał:

hej może ktoś ma coś w podobnie ,obecnie posiadam zbiornik 65x65x52h będę chciał go troszkę powiększyć nie chce przekraczać długości 100 cm i teraz zbiornik typowo pod akropory

może ktoś poleci jakiś wymiar na razie zastanawiam się nad 100x70x55h 

Z własnego doświadczenia a miałem:
1. 50x50x50 - 1 akwa zakupione bo była do tania szybka kostka.
2. 60x55x50 - przejscie z powyższego akwarium na szkło opti i zrobienie 60 długości pod t5 (teraz zrobiłbym 60x60)
3. 80x70x45 - akwarium które posiadam 3 lata.

Głębia 70 cm daje fajne możliwości i dużo miejsca także ten wymiar na plus.
100 cm długości - tutaj chyba bym uwzględnił tylko 2 aspekty miejsce które masz na akwarium i lampy które chcesz zastosować, żeby osiągnać fajne pokrycie światłem.

Wysokość?
Kwestia indywidulana, ewentualnie ciut inne możliwości w ułożeniu kompozycji.

Na swoim przykładzie co bym zmienił w aktualnym akwarium? Teraz postawiłbym dłuższe wracajac do etapu zamawiania szkła minimum 100, a pewnie i 120 cm. Nie kombinował bym z wysokościa zrobił klasyczne 50cm. Ewentualnie jakbym chciał kombinować bardziej ze skałą i poziomiami jej w akwarium może pokusiłbym się o 60 cm, tylko wygoda obsługi by spadła.

A życiowa prawda jest taka, że czego nie zamówisz po czasie byś coś zmienił, nie jeden na forum to potwierdzi.

sith114

sith114

20 godzin temu, fOe napisał:

hej może ktoś ma coś w podobnie ,obecnie posiadam zbiornik 65x65x52h będę chciał go troszkę powiększyć nie chce przekraczać długości 100 cm i teraz zbiornik typowo pod akropory

2. 60x55x50 - przejscie z powyższego akwarium na szkło opti i zrobienie 60 długości pod t5 (teraz zrobiłbym 60x60)

100 cm długości - tutaj chyba bym uwzględnił tylko 2 aspekty miejsce które masz na akwarium i lampy które chcesz zastosować, żeby osiągnać fajne pokrycie światłem.

Wysokość?

Na swoim przykładzie co bym zmienił w aktualnym akwarium? Teraz postawiłbym dłuższe wracajac do etapu zamawiania szkła minimum 100, a pewnie i 120 cm. Nie kombinował bym z wysokościa zrobił klasyczne 50cm. Ewentualnie jakbym chciał kombinować bardziej ze skałą i poziomiami jej w akwarium może pokusiłbym się o 60 cm, tylko wygoda obsługi by spadła.

sith114

sith114

19 godzin temu, fOe napisał:

Wysokość?

Na swoim przykładzie co bym zmienił w aktualnym akwarium? Teraz postawiłbym dłuższe wracajac do etapu zamawiania szkła minimum 100, a pewnie i 120 cm. Nie kombinował bym z wysokościa zrobił klasyczne 50cm. Ewentualnie jakbym chciał kombinować bardziej ze skałą i poziomiami jej w akwarium może pokusiłbym się o 60 cm, tylko wygoda z obsługi by spadła.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.