drogba_37 Zgłoś Napisano Środa o 10:28 Komin to taka sztuczna dobudówka wykonana z 5 lat temu, na wymiary 10x10cm i długośc 60 cm, taka kolumna na tyle zbiornika. Z pewnych względów nie moge tam sie za bardzo juz dostać a chce ten komin uszczelnić wypełniając jakims uszczelniaczem. Początkowo myslałem o jakieś żywicy uszczelniającej, zeby zalać ten komin i uszczelnić, teraz czytam że mozna by zaprawą szybkowiążącą ceresit czy atlas. Jedyne czego sie boję to żeby podczas utwardzenia nie rozsadziło mi tego komina, dlatego pytanie, czy ktos tak robił i może polecic jakies masy uszczelniające, potrzebuje tego sporo z 10 litrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Środa o 13:03 2 godziny temu, drogba_37 napisał: Komin to taka sztuczna dobudówka wykonana z 5 lat temu, na wymiary 10x10cm i długośc 60 cm, taka kolumna na tyle zbiornika. Z pewnych względów nie moge tam sie za bardzo juz dostać a chce ten komin uszczelnić wypełniając jakims uszczelniaczem. Początkowo myslałem o jakieś żywicy uszczelniającej, zeby zalać ten komin i uszczelnić, teraz czytam że mozna by zaprawą szybkowiążącą ceresit czy atlas. Jedyne czego sie boję to żeby podczas utwardzenia nie rozsadziło mi tego komina, dlatego pytanie, czy ktos tak robił i może polecic jakies masy uszczelniające, potrzebuje tego sporo z 10 litrów Witam Chcesz zabetonować komin , dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drogba_37 Zgłoś Napisano Środa o 13:48 38 minut temu, JerzyB napisał: Witam Chcesz zabetonować komin , dlaczego ? żeby była jasnośc to ten komin to nie moja sprawka, tylko poprzednika od którego odziedziczyłem ten zbiornik, generalnie ja wole zrobic robotę porządnie, wszystko poodkręcać, pokleić jak należy, itd...no ale w tym moim przypadku sie nie da, musiałbym wszystko rozklejać, rozwiercać, nawet kuć w ścianie bo tak idzie hydraulika, a to wszystko w salonie.... generalnie w tym wąskim kominie nie ma dostępu, siedzą tam 4 rury 32 cm (od pompy, rewizja, dopływ RO i opróżnienie zbiornika do kanalizy), igły tam sie nie wcisnie a przeciek jest na samym dole tego komina, dlatego taki szalony pomysł, żeby to wszystko usztywnić i uszczelnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Środa o 15:43 1 godzinę temu, drogba_37 napisał: żeby była jasnośc to ten komin to nie moja sprawka, tylko poprzednika od którego odziedziczyłem ten zbiornik, generalnie ja wole zrobic robotę porządnie, wszystko poodkręcać, pokleić jak należy, itd...no ale w tym moim przypadku sie nie da, musiałbym wszystko rozklejać, rozwiercać, nawet kuć w ścianie bo tak idzie hydraulika, a to wszystko w salonie.... generalnie w tym wąskim kominie nie ma dostępu, siedzą tam 4 rury 32 cm (od pompy, rewizja, dopływ RO i opróżnienie zbiornika do kanalizy), igły tam sie nie wcisnie a przeciek jest na samym dole tego komina, dlatego taki szalony pomysł, żeby to wszystko usztywnić i uszczelnić Nie wiem jak jest u Ciebie , bo przecież każdy komin można rozkleić Może jakaś fotka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drogba_37 Zgłoś Napisano Środa o 17:13 wolałbym to zalać wszystko na sztywno, wewnątrz jest tak ugrundulone klejami, silikonami że aż wstyd pokazywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano Piątek o 10:43 to daj jeszcze drut zbrojeniowy, to będzie już tak konkretnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Piątek o 18:39 Po co chcesz to uszczelniać? Wrzuć fotkę to coś doradzimy. Beton nie będzie szczelny, nie przyklei się do szyby. Lepiej wkleić jakąś szybę lub plexe na silikon do akwarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach