Adam Rybowski Zgłoś Napisano 17 Sierpnia Witam,po 15 latach prób rozmnażania pseudochromis fridmani wreszcie mam ich nieco większą ilośc.Rybki mają trzy miesiące i około 4 cm długości.Jedzą każdy pokarm mrożony.W odróżnieniu od rybek dostępnych rzadko w sklepach akwarystycznych nie mają styczności z żadnymi innymi rybami a co za tym idzie są wolne od wszelkich patogenów.Mają stłumiony instynkt terytorialny, od urodzenia żyją w gromadzie i w akwarium mogą być trzymane w większych ilościach,np.zamiast papużaków/trudne w hodowli/Nie są płochliwe,człowiek tym mądrym rybkom dobrze się kojarzy a patrzymy sobie w oczy praktycznie 2 godzin dziennie.Mają śliczny naturalny kolor co widać na zdjęciu.Nie są to rybki „prane” chemikaliami i nadają się do hodowli i do rozrodu.To ostatnie nie jest łatwe ale ,jak widać możliwe. Cena jednej rybki to 150zł,rybek nie wysyłam,jak na razie odbiór jest możliwy tylko w Kielcach. Mój telefon 602 361 010 po godz 18. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 14 godzin temu Super! Gratulacje. Może się kiedyś wybiorę. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 4000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Tunze 6095, 2x Tunze 6045. SUMP(100x45x45): Odpieniacz TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Jebao SLW 20, Oświetlenie: 4x Radion XR15w G5 Pro + 1x belka Orphek OR3 BluePlus 150cm + 1x T5 80w BluePlus + 1x t5 54w BluePlus . Oświetlenie sumpa: Hydra 32HD + Spectra 30w. Sól: Fauna Marin Professional Sea Salt wcześniej Red Sea Reaktor wapnia Maniacus RW-200-500 Karmnik automatyczny JBL. węgiel 250ml i phosguard 200ml VSV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach