Siemka, dzięki za sugestię.
Dzięki Wam poprawiona apka ma:
- Naprawione zdublowane parametry w przykładowym zbiorniku.
- Poprawione wykresy: jeżeli uzupełnicie dane Norma przy parametrach (Min. i Max.) to na wykresie pojawią się dwie zielone przerywane linie pomiędzy którymi (tego Wam życzę) będą się wyświetlać kolejne punkty pomiaru. Trochę się to pierdzieliło przy przecinkach, ale jest ogarnięte.
- Niezawodny zapis: Naprawiłem błąd, który mógł powodować niezapisywanie się pomiarów, jeśli dodawano je jednocześnie ze zdarzeniami. Teraz możecie bez obaw wypełniać parametry wody i przejść na kartę zdarzeń, zaznaczać czynności (np. podmianę, wymianę węgla, vsv i cos tam jesszce) w jednym kroku – wszystko trafi do bazy. Faktycznie w cholerę jest szybciej niż klikać po jednym.
- Lepsze opisy zdarzeń: Przebudowałem ekran dodawania wpisu. Jeśli zaznaczycie kilka zdarzeń naraz (np. "Podmiana wody" i "Dozowanie bakterii"), aplikacja wyświetli teraz osobne pole notatki dla każdego z nich. Nie trzeba upychać wszystkiego w jednym polu!
- Intuicyjna edycja: Ułatwione usuwanie zdarzeń. Jeśli podczas edycji wpisu odznaczycie wszystkie typy zdarzeń, aplikacja domyśli się, że chcecie usunąć ten wpis i zapyta o potwierdzenie.
- Czytelniejsza historia: Poprawiłem listę historii pomiarów. Dodałem na dole stopkę, dzięki czemu ostatnie wpisy nie są już zasłaniane przez systemowy paskek nawigacji.
- Drobne poprawki UI: Ujednolicenie wyglądu formularzy i poprawki interfejsu.
- Dodałem info o wersji aplikacji, na karcie "Ustawienia Konta" na samym dole pod przyciskiem "Usuń konto".
- [edit] Jeżeli ktoś ma więcej niż jeden baniak lista zbiorników jest teraz sortowana alfabetycznie, nie jak dotąd kolejnością dodania. Można więc dopisać numer przed nazwą zbiornika i tym sposobem sortować wyświetlanie.
Aktualizacja (już dziesiąta
1.0.0+10) powinna być dostępna w Sklepie Play pod linkiem z mojego maila (lub lada moment się pojawi bo to googlowy algorytm mieli). Jakby jeszcze coś wyszło, to @.