Cześć Morszczaki!
APKA PUBLICZNIE DOSTĘPNA: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.aqma.aqma_aquarium_log
(Testerom szczerze dziękuję, odinstalujcie apkę testową i zainstalujcie ponownie wersję produkcyjną ze sklepu, wszystkie dane zostają nic nie zginie. )
Chciałem wrzucić krótkiego posta z wielkimi podziękowaniami dla wszystkich, którzy zgłosili się do testów AQma AQuarium Log. Zrobiliście absolutnie świetną robotę!
Dzięki Waszemu klikaniu, zgłaszaniu błędów i podsyłaniu sugestii udało się stworzyć bardzo fajną aplikację dość powiedzieć, że do publicznego dostępu trafiła wersja 44 aplikacji, tyle było ulepszeń i poprawek. Wyłapaliście mnóstwo bugów, dodatkowo zaproponowaliście sporo ficzerów (których miało nie być
), które faktycznie przyspieszają i ułatwiają ogarnianie naszych baniaków a także dzielenie się pomiarami i historią zbiornika. Bez Waszego odzewu, maili i cierpliwości nie poszłoby to tak sprawnie!
Od pierwszej wersji testowej weszło sporo nowości. Z tych najważniejszych rzeczy, które wpadły w międzyczasie:
- Kalkulatory akwarystyczne: Dodałem obliczanie objętości,
- Przelicznik zasolenia
- Kalkulator dozowania
(są dostępne pod ręką, prosto z ekranu historii).
- Można wrzucić testy ICP
- Eksport do PDF: Nowoczesne generowanie i eksportowanie raportów z pomiarów
- Wrzuciłem nową, znacznie lepszą przeglądarkę zdjęć
- Pojawił się wbudowany eksport zadań do kalendarza
- Precyzyjniejsze wykresy: Dodałem "inteligentną" obsługę wartości tysięcznych na osi Y, opcję zwijania wykresów, również gestem, wystarczy przeciągnąć palcem w górę
- Lepsze formatowanie pomiarów.
- Uruchomiłem weryfikację konta przez e-mail, odzyskiwanie hasła
- Odświeżyłem wygląd wpisów
- Poprawiłem paski przewijania
- Przebudowałem nawigację i załatałem błędy (m.in. ten z wpisywaniem zbyt długich wartości pomiarów)
- Aplikacja jest w pełni dwujęzyczna PL/EN
Apka działa stabilnie, ale jeśli w trakcie codziennego użytkowania wpadnie Wam do głowy coś jeszcze, co można ulepszyć, śmiało dawajcie znać, tu albo na magu@magu.pl.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, jesteście wielcy!