Znawcą nie jestem. Z opisu trudno wywnioskować. Ja zbił bym to NO3 i PO4 wódką lub vsv albo podkręcił odpieniacz. Można by też dołożyć siporaxu. Zmierzył bym zasolenie. Można też wysłać wodę na ICP, zrobić podmianę jeżeli czegoś w wodzie brakuje. Rozejrzał bym się za wirkami czy ich nie widać na koralach. Opisz jaki masz system( pienidło, media, wielkość akwarium czym świecisz, jaka cyrkulacja i co dozujesz i dorzuć zdjęcie korali i zbiornika) bo tak to można z fusów wróżyć.
Historia edycji
Znawcą nie jestem. Z opisu trudno wywnioskować. Ja zbił bym to NO3 i PO4 wódką lub vsv albo podkręcił odpieniacz. Można by też dołożyć siporaxu. Zmierzył bym zasolenie. Można też wysłać wodę na ICP, zrobić podmianę jeżeli czegoś w wodzie brakuje. Rozejrzał bym się za wirkami czy nie widać. Opisz jaki masz system( pienidło, media, wielkość akwarium czym świecisz, jaka cyrkulacja i co dozujesz dorzuć zdjęcie) bo tak to można z fusów wróżyć.
Znawcą nie jestem. Z opisu trudno wywnioskować. Ja zbił bym to NO3 i PO4 wódką lub vsv albo podkręcił odpieniacz. można by też dołożyć siporaxu. Zmierzył bym zasolenie. Można też wysłać wodę na ICP, zrobić podmianę jeżeli czegoś w wodzie brakuje. Rozejrzał bym się za wirkami czy nie widać. Opisz jaki masz system( pienidło media, wielkość akwarium czym świecisz, jaka cyrkulacja i co dozujesz dorzuć zdjęcie) bo tak to można z fusów wróżyć.
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik